Bodrum Gündem

Bodrum’a Dragon Dünya Şampiyonası Müjdesi

Bodrum’a Dragon Dünya Şampiyonası Müjdesi

Dünyanın en prestijli yarışlarından biri olan Dragon Dünya Şampiyonası, Bodrum’da yapılacak. Güzel haberi Bodrum’a aynı zamanda yarış organizasyon komitesinde de yer alan AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen verdi.

Bodrum Gündem Haber

Her 2 senede bir yapılan Dragon Dünya Şampiyonası’nın 2023’te Bodrum’da yapılacağı öğrenildi. Türkiye Yelken Federasyonu çatısı altında faaliyet gösteren Türk Dragon Birliği tarafından kurulan, başkanlığını eski TYF başkanlarından Azat Baykal’ın yaptığı ve AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen’in de aralarında olduğu organizasyon komitesi, çalışmalara başladı. 2023’te gerçekleşecek yarışlarda 250’si sporcu, yaklaşık 1000 kişinin Bodrum’a gelmesi bekleniyor. Her biri yüzbin doların üzerinde değeri olan yaklaşık 70 teknenin yarışacağı Dünya Şampiyonası 10 gün sürse de asıl planın yabancı ekiplerin 4 ay öncesinden sürekli Bodrum’a geleceği ve yarış hazırlıklarına başlayacağı bildirildi.

Bodrum’un Tanıtımı için Bulunmaz Fırsat

Konuyla ilgili bilgi veren Osman Gökmen, bu yarışın yelken sporu içinde dünyanın en prestijli yarışlarından biri olduğunu söyledi. “Bu şampiyona bugüne kadar Almanya, Avustralya, Portekiz,  Fransa, İngiltere, Hollanda, İrlanda ve Amerika gibi ülkelerde yapıldı” diyen Gökmen;  “Şampiyonayı yapacak ülke seçimi Dünya Yelken Federasyonu çatısı altında faaliyet gösteren sınıf Birliği tarafından (IDA International Dragon Association ) yapılmaktadır. IDA 2019 yılında San Remo İtalya’da yaptığı toplantıda Miami (ABD), Vancouver (Kanada), Cannes (Fransa ) ve Hong Kong’la birlikte aday ülke durumundaki Türkiye’yi seçmiş ve 2023 Dünya Şampiyonası’nı Bodrum’da yapılması koşulu ile tescil etmiştir. Organizasyon komitesinde benim dışımda Arkun Demircan, Türkiye Yelken Federasyonu Başkan Vekili Ceyhun Üstüner ve Ali Doğaner yer alıyor. Bu yönde çalışmalarımıza başladık. Bu yarış Bodrum için altın bir fırsat. Zira yabancı basın mensupları da yarışmayı Bodrum’da takip edecek. Bodrum’un tanıtımı için bulunmaz bir fırsat. Dolayısıyla tüm Bodrum’u bu yarışa sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen 2023’te yapılacak yarışın kesin tarihinin daha sonra açıklanacağını belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.