Bodrum Gündem

Muğla İl Başkanı Kim Olsun Kavgası Var mı?

Siyasetin ve siyasetçinin en belirgin özelliği kavgadır. Her ne kadar siyasetçiler demokrasi, hoşgörü ve barış ortamından bahsetse de, hiç kimse buna inanmaz. Hatta çocuklar bile buna inanmaz. Kimileri buna tatlı rekabet derler, lakin siyaset her daim kavgadan beslenir.

Bu gün dahil, yakın geçmişe bakın, 20-30-40 yıl öncesine hep kavga vardır. Yüz yıl, beş yüz yıl, bin yıl, iki bin yıl ve düne kadar tarihin başlangıcı sayılan beş bin yıl öncesine. Hatta 10 bin yıl öncesine Göbeklitepe’ye kadar uzanın. Yetmedi Adem ile Havva’ya kadar uzanın isterseniz. İnsanoğlunun var olmasından bu yana kavga hep var. Bundan sonra da olacak elbette.

Hiçbir şey olmasa “ekmek kavgası” var.

O nedenle kimse bana Muğla’da il başkanlığı kavgası yok demesin.

Bal gibi var.

Kavga hangi partide derseniz, “Hangisinde yok?” diye yanıt veririm. Lakin özellikle AK Parti ve İYİ Parti Muğla teşkilatlarında kavga zirve yapmış durumda.

*******

Önce AK Parti’den başlayalım;

AK Parti Muğla İl Başkanlığı için 1 Şubat 2021 günü Menteşe Kapalı Spor Salonu’nda Muğla 7.Olağan İl Kongresi yapılacak ve mevcut il başkanı Kadem Mete olasılıkla tek aday olarak katılacak.

Sonuç mu?

Siz anladınız işte.

“Adeta Demokrasi şölenine dönüşen ve coşku ile gerçekleşen Muğla 7.Olağan İl Kongresinde Kadem Mete güven tazeledi, yeniden Muğla İl Başkanlığına seçildi (!)” diye yazacağız biz gazeteciler haberlerimizde.

(İçinizden böyle seçim mi olur diyeceksiniz.

Seçilir ya da atanır.Ne fark eder?)

AK Parti’nin en popüler isimlerinden birisi Yusuf Kayacık 18 Ocak 2021 günü sosyal medya hesabından “Mensubu olduğum #AkParti’den, gördüğüm lüzum üzerine istifa ediyorum… Bundan sonraki süreçte de #Liberal, #Demokrat, #Atatürkçü duruşumuzun devam edeceğini ve demokratik yarışa izin verilen her platformda Muğla’mızın menfaatleri için var gücümle çalışmayı sürdüreceğimi siz değerli dostlarımla paylaşmak istiyorum…

Bu konuda daha geniş bilgilendirmeyi ilerleyen günlerde yapacağım…

Saygılarımla…”

Yorgan gitti, kavga sona erdi derken, Yusuf Kayacık 21 Ocak günü kızgın hissediyor emojisi ve Gültekin Akça’nın Kadem Mete’yi ziyaret ettiğini bir fotoğraf ile paylaşınca, sosyal medya hesabından zehir zemberek bir paylaşımda daha bulundu;

“Paylaşımı görünce içim cız etti, ne diyeceğimi, ne yazacağımı bilemedim…

Fotoğraftakilerden biri, birkaç gün önce gerçekleştirdiği ali-cengiz oyunları ile kongrede aday olmamı engelleyen zat, diğeri ise öz be öz dayımın oğlu…

Aslında bu fotoğraf, Muğlalıların Muğla siyasetinde neden söz sahibi olamadığının açık bir kanıtı…

Yazık…”

Ak Parti Muğla Teşkilatında kavga biter mi?

Bitmez. Bu daha başlangıç…

*******

Gelelim İYİ Parti’ye;

Ümit Özdağ olayı İYİ Parti’yi çok karıştırdı. Muğla İl Başkanı ve birkaç Yönetim Kurulu Üyesinin desteği ile Ümit Özdağ’ın açıklama yapmak üzere Muğla’ya gelmesi ile ortalık toz duman oldu. İYİ Parti İl Yönetim Kurulunun 50’nin üzerindeki üyesi toplu halde istifa edince, İl Başkanı ve Yönetimi düştü. Hemen İl Başkanlık binası kapısının kilidi değiştirildi. 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde Milletvekilliği sıralaması, 8 Şubat 2019’da Behçet Saatçi’nin İYİ Partiden istifası ve 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde başta Muğla Büyükşehir ve Bodrum olmak üzere ilçe adaylarının belirlenmesinden (ya da belirlenememesinden) bu yana için için devam eden İYİ Parti Muğla İl Teşkilatı kavgası şimdilerde yine şiddetini artırıp, alev alev yanmaya, kara dumanlar yaymaya başladı.

Neden mi?

Neden olacak, İYİ Parti Muğla İl Başkanı kim olacak kavgası yüzünden. Bir yandan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergun (henüz kim olduğunu bilemediğim) istediği bir ismin il başkanı olmasını isterken, diğer yandan da İYİ Parti Bodrum Belediye Başkanlığını ittifakın çalışmaması yüzünden kıl payı kaçıran Mehmet Tosun’u il başkanı olarak isteyen Bodrum başta olmak üzere, 4-5 ilçe teşkilatı var.

Al sana kavga.

Niye?

Çünkü Mehmet Tosun artık hedef değiştirdi. İlk genel seçimlerde İYİ Parti Muğla Milletvekili olmak istiyor.

(Muğla il başkanlığının da milletvekilliği için önemli bir sıçrama tahtası olduğunu siyaset ile azıcık ilgilenenler bile bilir.)

Diğer yandan Bodrum İYİ Parti İlçe Teşkilatı Mehmet Onur Şahbaz’ı da Muğla İl Başkanı olarak görmek isteyebilir. Lakin Şahbaz’ın hedefinin ilk yerel seçimlerde Bodrum Belediye Başkanlığı olduğunu, ilkokul birinci sınıfa giden çocuklar bile öngörebilir.

Sonuç olarak kavganın şiddeti İYİ Parti’de de artarak devam ediyor.

*******

Parti iç işleyişine karışmak haddime düşmez lakin Bodrumlu bir il başkanı, hele bu isim Mehmet Tosun olursa eğer, İYİ Parti önemli bir ivme kazanacaktır. Hatta biraz daha ileri gideyim haddim olmayarak, Mehmet Tosun’un İl Başkanı olması ile Behçet Saatçi ile İYİ Parti arasındaki buzlar da eriyebilir. İlk yerel seçimlerde de CHP-İYİ Parti ittifakı olmaması ( Ya da Ankara’da olduğu gibi ittifak adayı ) durumunda en şanslı parti olabilir. Bunlar sadece gözlemlerim sonucu ortaya çıkan öngörülerimdir.

Sokak ne diyorsa o !!!

*******

Diyeceksiniz ki CHP içindeki kavga?

Onu da daha sonra irdeleyelim olmaz mı?

NOT: Siyasette 24 saat bile çok önelidir ve hatta asansör ile altıncı kattan on ikinci kata çıkana kadar bile herşey değişiverir. Milletvekili ya da Belediye Başkan adayı Aliyken, Veli oluverir. CHP içindeki kavga deyince, nedendir bilinmez bu cümleler aklıma düşüverdi…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.