Bodrum Gündem

Bodrum Rotary 2020-2021 Dönemi Meslek Hizmet Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bodrum Rotary Kulübü 2020-2021 Hizmet Ödülleri Prof. Dr. Özer Ozankaya, gazeteci Fatih Bozoğlu ve Bodrum Dans Kulübü Başkanı Fatih Özvezneci’ye verildi.

Çiçek & Barış Tan Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Rotary Kulübü tarafından her yıl geleneksel olarak verilen Bireysel ve Kurumsal Meslek Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu. İş ve meslek yaşamında en iyiye, güzele ve doğruya özendirmek için, etik değerlerini bozmaksızın, fedakârlıkla hizmet ederek mesleki başarıyı yakalamış; ya da mesleğinde özel bir başarı elde etmiş kişilerin topluma ve yaşadıkları çevreye olan katkıları da değerlendirilerek ödüllendirilmesi amaçlanıyor.

Çok özel ve anlamlı bir ödül…

Bodrum Rotary Kulübü Dönem başkanı Diş Hekimi Dilek Taşkıran Fora Rotary Meslek Hizmet Ödülleri ile ilgili olarak şu bilgiyi verdi; “Burada söz edilen iş veya mesleğin büyüğü, küçüğü yoktur. Çünkü Rotary’nin temel amaçlarından biri de, topluma yararlı tüm iş ve mesleklerin değerinin takdir edilmesidir. Onun içindir ki, Rotary’de meslek ödülleri, toplumun değişik kesimlerinden farklı iş ve mesleklerin temsilcilerine verilir. Bu anlamda, büyük bir kuruluşun yöneticisi, önemli bir sanatçı ya da bir ayakkabı ustası veya bir aşçının diğerinden farkı yoktur…”

Atatürkçülüğün kitabını yazan adam…

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bodrum Rotary Kulübü Dönem başkanı Diş Hekimi Dilek Taşkıran Fora “Aramızda Bodrum’a ve ülkemize büyük katkıları olan değerli misafirlerimiz var.  Bunlardan ilki Prof. Özer Ozankaya. Kendisi büyük Atamızı bize ve hatta bütün dünyaya o kadar güzel anlatıyor ki bu emekleriniz, çabalarınız mutlaka çok daha büyük ödüllere layık. Bu ödül sadece minik bir hatıra bizden size…” diyerek Prof. Özer Ozankaya’nın öz geçmişini okuyarak sözü kendisine verdi.

Prof. Özer Ozankaya, Bodrum Rotary Kulübü tarafından kendisine verilen ödülü neden hak etmiş olabileceği ile ilgili kendisine soru sorduğunu ifade ederken bu yaşına kadar ülkesi adına yapmış olduğu tüm çalışmalar bir yana kendisinin kaleme aldığı Cumhuriyet Çınarı isimli kitap olabileceğini şu cümlelerle dile getirdi  Mustafa Kemal’in bilimin gerekleri ile demokrasinin gereklerinin aynı şeyler olduğunu açıklayan projesini açıklayan bir kitaptır Cumhuriyet Çınarı. Ben haddim olmayarak diyorum ki bu ödülü Mustafa Kemal’in bu insanlık hizmetindeki uygarlık projesini açıklama yolundaki çabalarımla meslek yaşamımı geçirdiğim için hak ettiğimi düşünüyorum…” dedi.

Ahlaklı yerel gazeteciler adına aldı…

Daha sonra Bodrum Rotary Genel Sekreteri Ayşe Mücella İşbir gazeteci Fatih Bozoğlu’nun öz geçmişini okudu.  Kulüp Başkanı Diş Hekimi Dilek Taşkıran Fora, gazeteci Fatih Bozoğlu için “Kendisini çok yakından tanıyoruz, yıllardır bir aradayız. Bodrum’a ve Türkiye’ye büyük katkılarından ve güzel çalışmalarından dolayı size de çok teşekkür ediyoruz…” dedi.

Devamında söz alan gazeteci Fatih Bozoğlu “Rotary bir milyonu aşkın üyesi ile bütün dünyada örgütlenmiş önemli bir kulüp. Bu kulüple ilgili ‘kökü dışarda’ söyleminin ne demek olduğu ile ilgili araştırdığımda, Rotary’nin insanlık yararına çalıştığını gördüm. Rotary’nin doğru anlaşılması adına, yapılan çalışmalarını detaylı bir şekilde haberleştirmeye çalıştım ki bilirsiniz insanlar bilmediğine düşmanıdır. Katkı koyabildiysem ne mutlu. Ben bu onurlu ödülü Bodrum’da görev yapan yerel gazeteciler adına almak istiyorum. Yaygın basın yereldeki insanları tanımazlar. O nedenle haber yazarken çok daha rahat hareket ederler. Biz yerel gazeteciler haberin muhatapları ile bir aradayızdır. İnsanlarla yüz yüze olan bizler, akademik haber yazma sistemin dışına çıkmak zorundayız. Haberlerimizi yazarken yerel değerlere dokunmak ve korumak durumundayız. O nedenle yerel gazetecilik demokrasinin de, haberciliğin de kılcal damarları gibidir.  Mesleğimi yaparken ustam Nezih Demirkent’in de bana gösterdiği gibi Anadolu gazeteciliği benim için hep birinci sırada yer aldı ve yerel gazeteci olmaktan her zaman gurur duydum. Bir diğer ustam da Can Pulak’tır ki kendisi sadece yerel gazetelere, tek kuruş almadan yazı yazmaktadır. Bu nedenle bu ödülü ahlaklı yerel gazeteciler adına alıyorum…” dedi.

Bodrum Dans Kulübü’nün 8 bin 640 üyesi var…

1998 yılında Özel Bodrum Hastanesi’nde işe başlamak üzere Bodrum’a geldiğini kaydeden Kulüp Başkanı Diş Hekimi Dilek Taşkıran Fora, küçük yaşlardan bu yana halk oyunları oynadığını aynı tarihlerde Fatih Özvezneci ile yollarının kesiştiğini kaydetti. Fora sonrasında Fatih Özvezneci ile birbirinden değerli projelere imza attıklarını kaydederek Bodrum Dans Kulübü Başkanı Fatih Özvezneci’nin öz geçmişini okudu.

Sonrasında söz alan Fatih Özvezneci “Bu ödülü Bodrum Dans Kulübü’nün 122 gönüllü çalışanı ve 8 bin 640 üyesi adına alıyorum. Çünkü bu başarılar onların başarıları. Bodrum sanat yönünden çok başarılı sporcular ve sanatçılar yetiştiren bir yer. Bodrum Dans Kulübü olarak bunların bir nebze de olsa önlerini açtığımız için biz çok mutluyuz…” dedi.

1988 yılından bu yana, kesintisiz olarak her yıl Bireysel ve Kurumsal Meslek Hizmet Ödülleri verilmekte Bodrum Rotary Kulübü’nün 2020-2021 yılı ödül törenin ardından kulübün dönem başkanı Diş Hekimi Dilek Taşkıran Fora günün anlam ve önemine dair ödül sahiplerine Bodrum Sağlık Vakfı engelli öğrencileri tarafından yapılan seramik plaketi takdim etti.

Ardından Bodrum Rotary Kulübü’ne yeni aday olan üyelerin tanıtımına geçildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.