Bodrum Gündem

Yavru kediler bakım ve tedavi altına alındı

Bitez mahallesinde gözleri kör olmuş iki kedi yavrusuna Bodrum Belediyesi ekipleri sahip çıktı.

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

Annesi tarafından terkedilmiş iki kedi yavrusunu fark eden hayvansever yurttaşlar, Bodrum Belediyesini aradı. Çok kısa bir süre içinde söylenilen adrese Petbulans ile gelen Belediye ekipleri yavru kedileri tedavi etmek ve bakımını yapmak üzere Bodrum Belediyesi Hayvan Barınağına götürdüler. Hayvansever yurttaşlar yaşadıklarına inanamadıklarını ifade ederek şöyle konuştular; “Kör olan ve anneleri tarafından terkedilmiş iki yavru kediyi fark edince ne yapacağımızı bilemedik. Sonra bir arkadaşımızın aklına Bodrum Belediyesini aramak geldi. Biz de Bodrum Belediyesini aradık. Bodrum belediyesi ekipleri çok kısa bir süre sonra Petbulans ile buraya geldiler. Doğrusu gözlerimize inanmadık. Yavru kedileri gayet özenli bir şekilde araca koydular, bakımlarını ve tedavilerini yapmak üzere ayrıldılar. Böyle bir hizmetin çok değerli olduğunun bilincindeyiz. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet beye ve hayvan sağlığı ekiplerine çok teşekkür ediyoruz. İnsanlık adına gurur duyduk…”

Petbulans 24 Saat Hizmet veriyor…

Bodrum Belediyesi tarafından 2019’da kurulan ve Veteriner İşleri Müdürlüğüne tahsis edilen Sokak Hayvanları Ambulansı, yaralı hayvanların imdadına yetişiyor. Bodrum’da yaralanan, zehirlenen ve hastalanan sokak hayvanlarına 24 saat hizmet veren ambulans sayesinde sokakta yaşayan hayvanlara hızlı müdahale edilerek hayatta kalmalarını sağlamak amaçlanıyor.

Başkan Aras; 4440048 numaralı telefondan Petbulansı arayabilirsiniz…

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras “Aynı sokakları paylaştığımız dostlarımızın canlarının bize emanet olduğunu biliyor, onların hayatlarına dokunabilmek için çalışmaya devam ediyoruz. Dostlarımızın yaşayacağı olumsuz bir duruma anında müdahale edebilmek için 5 Ekim 2019 tarihi itibarı ile sokak hayvanları ambulansımız Petbulans, hizmete girdi. Sokakta yaşayan dostlarımızı zor bir durumda gördüğünüzde lütfen 4440048 numaralı telefondan Petbulans hizmetimize ulaşınız…” dedi.

Başkan Aras’ın ilk verdiği talimat Veteriner İşlerinin kurulması oldu…

Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, “Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın göreve gelir gelmez ilk verdiği talimatlardan bir tanesi Veteriner İşlerinin kurulması oldu. Veteriner İşleri kurulmasının ardından Bodrum yarımadasında bulunan sokak hayvanlarının sayısının 9 bin 500 olduğu tespit edildi. Bunun ardından bu duruma duyarsız kalamayacağımızı söyleyen Başkanımız Ahmet Aras bir ambulans ihtiyacının olduğunu ve hızlı bir şekilde yapılması gerektiğini söyledi. Hızlı bir şekilde donanımlı bir hayvan ambulansı yaparak Bodrum halkının hizmetine sunduk. 15 gün hizmet veren ambulansımız yüzlerce sokak hayvanına müdahale etti. Ambulansımızla gelen hayvanların ilk müdahalenin ardından yapılacak olan tedavi belirleniyor. Veteriner hekimlerimiz ameliyat gereken sokak hayvanlarını ameliyata alıyor. Şu anda Bodrum’da bulunan bin hayvana cip takılarak, aşıları ve kontrolleri yapılmaktadır. Önümüzdeki süreçte Bodrum’da bulunan tüm hayvanlara cip takılarak kontrol sağlayacağız…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.