Bodrum Gündem

Sazını satılığa çıkaran Sanatçıya Başkandan destek

Sazını satılığa çıkaran Sanatçıya Başkandan destek

Milaslı sanatçı Turgut Taş geçtiğimiz günlerde ekonomik nedenlerden dolayı sazını satılığa çıkardığını sosyal medya hesabından duyurdu. Satılık ilanına yorum yaparak saza talip olduğunu belirten Başkan Tokat, “Bu dönemde sanata ve sanatçıya yeterince sahip çıkılmadığını görüyorum.” diyerek, sazı bir müzik topluluğuna ya da bir müzik faaliyetine bağışlamak istediğini aktardı.

Bodrum Gündem Haber

Pandemi döneminde olumsuz anlamda en çok etkilenen sektörlerden bir tanesi müzik sektörü. Ekonomik sebeplerden dolayı diğer sanatçılar gibi zor günler yaşadığını ifade eden Milaslı sanatçı Turgut Taş, geçtiğimiz günlerde sazını satma kararı aldı. Sazını satmak için bir alışveriş sitesine ilan veren Taş, “ ‘Harç aldırır borç sattırır’ deyimiyle, pandemiden dolayı düştüğümüz durum nedeniyle sazımı mecburiyetten satma kararı aldım.” diye konuştu.

“Başkan satılık Saza talip oldu”

Çok kıymetli sanatçıların bu durumlara düşürülmesinden son derece üzüntü duyduğunu belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, sosyal medyada paylaşılan ilana yorum yaparak saza talip olduğunu belirtti. Tokat, “Biz belediye olarak elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Size destek olma adına ben bu kıymetli saza talibim. Tabii siz de uygun görürseniz… Eğer bu sazı ben alırsam yine bir müzik topluluğu ya da faaliyetine bağışlamak isterim.” dedi.

“Başkan Sazı, Milas Türk Halk Müziği Derneği’ne Bağışladı”

Gerçekleştirilen törenle sazı, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a teslim eden Turgut Taş, “Başkanıma sanata, sanat eserine ve sanatçılara verdiği desteklerden ötürü çok çok teşekkür ediyorum.” dedi. Sazı Milas Türk Halk Müziği Derneği’ne bağışlayacağını aktaran Başkan Tokat, “Pandemi en çok sanatı ve sanatçıyı vurdu. Sanat bir ülkenin en esaslı damarlarından birisi olması itibariyle bu dönemde sanatçının desteklenmesi gerekiyordu. Sanatçılarımıza yeterince destek verilmediğini, sanatçılarımızın sahipsiz bırakıldığını düşünüyorum. Bu vesileyle Sayın Turgut Taş’ın bu çağrısına destek vermekten ve yine bu şekilde güzide bir derneğimize destek olmaktan çok mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.