Bodrum Gündem

Dört mevsimin bir arada yaşandığı şehir : Muğla

Dört mevsimin bir arada yaşandığı şehir : Muğla

Ege ve Akdeniz’in buluştuğu, doğal ve tarihi güzellikleri ile milyonlarca kişinin uğrak yeri olan Muğla, aynı günde dört mevsimi bir arada yaşama imkânı sunuyor.

Bodrum Gündem Haber

Coğrafi özellikleri ile turizmin tüm imkânlarının yer aldığı Muğla’nın sahil kesimlerinde ılıman iklim hakimken yüksek kesimlerinde kar yağışı görülmektedir. Türkiye’nin birçok yerinde soğuk hava etkili olurken, Muğla’da aynı anda dört mevsimin sunduğu olanaklardan faydalanmak mümkün.

Muğla’nın Menteşe ve Kavaklıdere ilçelerinde ve yüksek kesimlerde kar yağışı devam ederken, Fethiye, Marmaris, Bodrum ve Datça sahillerinde hava sıcaklıklarının 17-20 derece seyretmekte ve vatandaşlar denizin ve güneşin keyfini yaşamaktadır. Bu sayede “Yeryüzü Cenneti” olarak adlandırılan Muğla, yılın 12 ayı boyunca turizm faaliyetlerinin yapılacağı değerleri bünyesinde barındırmakta ve her türlü turizm etkinliğine cevap verebilecek potansiyeldedir.

Turizmin Muğla için önemli bir sektör olduğunu vurgulayan Vali Orhan Tavlı, Muğla’nın 12 ay boyunca turizm faaliyetlerinin yapılabileceği bir potansiyeli olduğunu alternatif turizm faaliyetlerin harekete geçirilmesi çalışmalarına ağırlık verildiğini aktardı.

Muğla’da aynı anda dört mevsimin yaşandığını söyleyen Vali Orhan Tavlı, ‘’Menteşe ilçesinde ve yüksek kesimlerde kar yağarken, sahil kesimlerinde vatandaşlarımız denize girebiliyor. Diğer taraftan ilkbahar ve sonbaharın sunmuş olduğu güzellikleri keşfetmek mümkün. Bu bakımdan ilimizde imkânlar oldukça elverişli olup, ilimizin sunduğu doğal ve coğrafi güzellikleri en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz.“ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.