Bodrum Gündem

Danıştay’dan Elektrik Faturaları Hakkında Karar

Danıştay’dan Elektrik Faturaları Hakkında Karar

Halkın Kurtuluş Partisi’nin (HKP), Elektrik şirketlerinin ağırlama, seyahat ve daha birçok harcamasının yurttaşın faturasına yansıyacak bedellerinin iptali için Danıştay’a açtığı davada karar açıklandı.

Bodrum Gündem Haber

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) Elektrik şirketlerine ait ağırlama, seyahat ve daha birçok harcamasının vatandaşın faturasına yansıtılmasında tartışmalar sürerken, Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) konuyu yargıya taşımıştı. HKP Avukatları, EPDK tebliğlerinin hukuksuz olduğunu vurgulayarak yürürlüğünün durdurulması ve iptal edilmesi istemiyle Danıştay 13. Dairesinde dava açmıştı.

Açılan dava kamuoyu tarafından desteklenmiş ve gelen tepkilerin ardından EPDK düzenlemeleri geri çekmek zorunda kaldı. Ancak HKP’nin açtığı davadan sonra geri çektiği için, Danıştay 13. Dairesi, EPDK’ ye “HKP’nin avukatlık ücretlerini ödeyeceksin…” dedi.

HKP avukatları, “Bu karar davadaki haklılığımızın da teyididir. Halkımızın, fakir fukaranın hakkını yedirmemek için her an ve her alanda mücadeleye devam edeceğiz. İşsizliğe pahalılığa, zamma ve zulme son diyeceğiz. Yıkılacak bu soygun ve sömürü düzeni…” şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.