Bodrum Gündem

Ortakent’te ki Ruhsatsız İnşaatı Durdurun

Bodrum Savunması Çağrı Grubu tarafından Ortakent’te devam eden daha önce külliye yapımı için başlanan ve sonrasında camii yapımına çevrilen inşaatın durdurulması adına basın açıklaması yapıldı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Savunması Çağrı Gurubu tarafından beş yıl önce İslam Kültür Ve Medeniyeti Tanıtım Ve Bilgilendirme Merkezi(Külliye) olarak Bodrum gündemine giren  ve hala devam eden ruhsatsız inşaatın durdurulması adına inşaat alanında bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı gurup adına mimar Arif İsmet Yılmaz yaptı.

Açıklamada Ortakent-Yahşi mahallesindeki 219 ada, 10 no’lu parselde Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yapımı devam eden inşaatın ruhsatsız olduğuna vurgu yapılırken adli sürecin devam ettiği ifade edildi. Muğla Valiliği Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne, söz konusu parsele yenileme ruhsatı vermenin usulsüz olacağı, eski ruhsatın geçerli olduğu kabul edilse bile, yapılacak değişiklikler nedeniyle ancak tadilat ruhsatı veya yeniden ruhsat verilebileceği, bunun da ancak eksiksiz ve mevzuata uygun proje dosyasının incelenmesi sonrasında Bodrum Belediyesi tarafından yapılabileceğini anımsatıldı.

Bodrum Savunması Çağrı Gurubu adına yapılan açıklamada “Bodrum Belediyesine de, yurttaşların ve STK’ların taleplerini dikkate almasını, yasalarca tanımlanmış görev ve sorumluluklarını yerine getirerek Ortakent-Yahşi mahallesinde 219 ada 10 parselde yapımı sürmekte olan ruhsatsız inşaatı durdurmasını; yeniden ruhsat talebinde bulunulması halinde, yapılacak projenin yüksekliğiyle, yoğunluğuyla, arazi kullanımıyla planlara, mevzuata, Bodrum mimarisine ve sosyal yaşamına uygunluğunu sağlamasını beklediğimizi iletmek isteriz.

Bizler, yaşadığımız bu güzel kenti seviyoruz ve rant hesaplarıyla ona zarar verecek,  kimliğinden uzaklaştıracak her türlü saldırıya karşı  Bodrumu savunmaya kararlıyız. Her kurumu bu mücadelede yanımızda durmaya, her yurttaşımızı savunma hattında yerini almaya davet ediyoruz. Biz Bodrumun talan edilmesine razı değiliz! Ya siz? “ denildi.

Basın açıklamasına destek veren yaklaşık 100 kişi açıklamanın ardından üzerinde “Talana, ranta, kaçak yapıya hayır” ve “Biz Razı Değiliz Ya Siz” yazılı dövizlerle inşaat tabelasının önüne kadar yürüdüler.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.