Bodrum Gündem

Ak Parti Genel Merkezi Kadem Mete’den vazgeçemiyor

Ak Parti Genel Merkezi Kadem Mete’den vazgeçemiyor
03.02.2021
0
A+
A-

Listesinde eksikler olduğu gerekçesiyle;  başkan adaylığı Divan Başkanlığınca reddedilen Elvan Göçer’in sandık dışı kaldığı AK Parti Muğla İl Kongresinde, mevcut Başkan Kadem Mete yeniden başkan seçildi.

Bodrum Gündem Haber
AK Parti Muğla 7. İl Kongresi öncesinde başkanlığa 5 Aday çıktı. Kongre arifesinde aday sayısı önce 2’ye düştü. Kongre anında da oy kullanma başlamadan hemen öncesi, Divan Heyetinin aldığı kararla, kongreye tek adayla gidildi ve mevcut İl Başkanı Kadem Mete, yeniden AK Parti Muğla İl Başkanı seçildi.
Önceki gün (1 Şubat 2021) Menteşe Spor Salonunda gerçekleşen kongrede; AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ege Bölge Koordinatörü ve MKYK Üyesi Murat Baybatur, İl Koordinatörü ve MKYK Üyesi Atilla Kaya, Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir, Kütahya Milletvekili İshak Gazel konuk oldular.
Divan Heyeti Kararıyla Göçer Seçime Giremedi
Kongrede oylama öncesi Divan Heyeti aday listelerini kontrol etti. Yeniden aday olan mevcut İl Başkanı Kadem Mete’nin listesi kabul edilirken; rakibi Elvan Göçer’in adaylığı, listesinde büyük kongre delege sayısının eksik olduğu gerekçesiyle kabul edilmedi ve kongreye tek aday Kadem Mete ile gidilmesine karar verildi.


Gara Dayı’nın Gara Gızı Pes Etmeyecek
Bu karardan sonra salon dışına çıkan Elvan Göçer kararı protesto ederek yaptığı açıklamada; “ Muğla’da bugün, demokratik haklarımız bir kez daha elimizden alınmıştır. Muğla’da bugün demokrasi kaybetti. Sandıktan korktular. Madem başkanı seçmişlerdi siz delegelerimizi neden ilçelerinden ve köylerinden çağırdılar? Sizin yerinize oy kullanacaklardı madem neden geldiniz Köyceğiz’den, Datça’dan, Seydikemer’den, Bodrum Mumcular’dan? Neden sandığa gidemiyorsunuz? Korkmayın arkadaşlar. Ben gara dayının gara gızıyım. Bu Muğla’yı elbet bir gün kadınlar yönetecek. Bir gün mutlaka Muğla’ya demokrasi gelecek.  Biz ‘hep beraber yöneteceğiz’ dedik, ‘ranta hayır’ dedik, ‘kapılar kilitli olmayacak’ dedik, ‘kapılar herkese açık’ dedik. Bizim gönlümüz açık. 1 haftadır delege çalışması yapıyorum. Beni arayanlar ‘yürü’ dedi. Sandıkta bizi durdurdular. Bir buçuk metrelik kadından korktular. Seçme ve seçilme hakkımızı Muğla’da bugün kullanamadık.  Ben seçme ve seçilme hakkımı elimden alındığını düşünerek protesto ediyorum, sandığa da gitmiyorum!” dedi ve kongre alanını terk etti.
660 il delegesinden 469’unun oy kullandığı, 448 Geçerli Oy’la yeniden AK Parti Muğla İl Başkanı seçilen Kadem Mete başkanlığındaki yeni il yönetimi Ali Mete Karagöz, Aysel Alkan, Barış Eğilmez, Bora Çulhaoğlu, Cafer Tuncer, Can Çimen, Dilek Yanık, Emin Koca, Ersin Uslu, Ethem Yiğit, Fahri Acar, Fatih Öztarakçı, Gülay Koşar, Gültekin Akça, Hacı Gülçek, Halil Talha Ülkü, Hamza Akercan, Hasan Gökhun Çilingir, Huriye Koyuncu, Işıl Balaban, İbrahim Uğurlu, İlker Coşkun, İsa Gün, Kağan Akkaya, Keramettin Yılmaz, Makbule Çiftçi, Mehmet Tan, Mertcan Güngör, Muammer Kaya, Mustafa Sarıyar, Mutlu Kaplan, Nihal Kolcuoğlu, Onur Turgut, Osman Ülgen, Osman Pala, Osman Değirmenci, Ömer Özmen, Özkan Sarıyel, Seyitnur Gün, Şafak Uysal, Şenol Demirtaş, Şenol Aldağ, Tamer Topal, Ümmü Kurt, Yener Çelik, Yurdanur Uzun, Yusuf Esen, Ziya Ercan ve Ziya Terzioğlu’ndan oluştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.