Bodrum Gündem

Bilnet öğrencileri, çevre ve sosyal projelere destek oluyor

Bilnet öğrencileri, çevre ve sosyal projelere destek oluyor

Akademik eğitiminin yanı sıra sosyal çalışmalarıyla da adından söz ettiren Bodrum Bilnet Okulları, pek çok çevre ve sosyal sorumluluk projesine destek veriyor. İçinde bulunduğumuz bu pandemi sürecinde de çalışmalarına devam eden Bodrum Bilnet Lisesi öğrencileri bu yıl Türkiye Çevre Eğitim Vakfının yürüttüğü “Çevrenin Genç Sözcüleri Programına” dahil oldu. Öğrenciler bu proje kapsamında Bodrum Gölköy Kovalık Sulak Alanının ve Gölköy hurmasının koruma altına alınması için çalışmalarına başladı.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum sınırları içinde kalan tek sulak alan olan Gölköy Kovalık Sulak alanı ve içerisinde yer alan bölgenin korunması için birçok proje başlatıldı. Bodrum Bilnet Okulları da Bodrum Kent Konseyi ile iş birliği yaparak bir imza kampanyası başlattı. https://bit.ly/3cUOlQ7 adresinden destek verilebilecek projede Bilnet Lisesi öğrencileri yapacakları bilgilendirme toplantıları ve etkinliklerle geniş kitlelere ulaşarak yetkililer tarafından bu konuda gerekli önlemlerin alınmasını sağlayacak.

Öğrencilerin evlerinden çıkamamaları çevre için çalışmalarına engel olmadı Doğasever Bilnetli öğrenciler, ilk etapta konuyla ilgili bilinçlendirme çalışmaları yaparak hazırladıkları afişler ve bilgilendirme metinleriyle arkadaşlarını ve öğretmenlerini bilgilendirdiler. Sulak alanın yaşaması için çalışan Bodrum Kent Konseyi ile online pek çok toplantı gerçekleştiren öğrenciler, hazırladıkları kamu spotlarını sosyal medyada paylaşmaya başladılar.  Bütün bunların yanında daha önce yapılan Gölköy kampanyalarına katılan Fotoğrafçı Mustafa Ünlü ile bölgenin tarihi, jeolojik yapısı ve hurma ağaçları ile ilgili bir toplantı yapan öğrenciler, Bodrum Kent Konseyinin başlattığı online imza kampanyasına da destek sağlamaya çalışıyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.