Bodrum Gündem

Bu kişiler hakkında yasal süreç başlatılmalıdır

Bu kişiler hakkında yasal süreç başlatılmalıdır

Cumhurbaşkanı Erdoağan’a yaptıkları paylaşımlarla açık bir şekilde destek veren valilere tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin değil de AK Parti’nin bir memuru gibi hareket eden bu kişiler hakkında yasal süreç başlatılmalıdır” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Sosyal medya uygulaması Twitter üzerinden başlatılan, “Erdoğan’ın Yanındayız” başlıklı konuda paylaşım yapan vatandaşların arasında dikkat çeken isimler yer aldı. Birçok ilin Valisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendileri ile olan fotoğrafını ya da sadece Erdoğan’ın fotoğrafını koyarak, destek mesajı verdi. Valilerin bu taraflı tutumu üzerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, yazılı bir açıklama yaparak tepki gösterdi.

“Kaygı verici”

Valilerin kanunu ihlal ettiğini ifade ederek görevden alınmaları gerektiğine dikkat çeken Milletvekili Beko, “Madde açık ve net, devlet memurları herhangi bir siyasi partiye üye olamaz, destek veremez ya da onları destekleyecek hareketlerde bulunamaz. Ancak görüyoruz ki militan Valiler, savunmaları gereken kanunu, hukuku kendi ayakları ile çiğniyor. Cumhurbaşkanının birer emir eri, sağ kolu gibi davranan sanki Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin değil de AK Parti’nin bir memuru gibi hareket eden bu kişiler hakkında yasal süreç başlatılmalıdır. Devletin önemli bir mevkiisinde yer alan yönetici amirin, memurun bu tutumuna göz yumulamaz. Bir şehrin tüm güvenlik birimlerini emri altında tutan Valilerin bu şekilde davranışları kesinlikle kaygı verici” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.