Bodrum Gündem

Nezih Demirkent mezarı başında anıldı

Nezih Demirkent mezarı başında anıldı

TGC Önceki Başkanlarından ve Dünya Gazetesi’nin kurucusu Nezih Demirkent’i sevenleri vefatının 20’nci yılında anmak için Aşiyan Mezarlığı’ndaki kabri başında bir araya geldi…

Bodrum Gündem Haber

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili, Dünya Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar, 11 Şubat 2021 Perşembe günü yapılan anma töreninde Nezih Demirkent’in  meslekte iz bırakan işlere imza attığına işaret etti. Vahap Munyar şöyle konuştu:

“Nezih Demirkent Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin yönetiminde bulunmuş 10 yıllık bir süreç te başkanlık görevini yürütmüştür. Başkanlık sürecinde Cemiyetin kurumsallaşmasına katkı sağlamıştır. Meslek örgütlerindeki çalışmaları her zaman saygı ve minnetle anılıyor. Darıca’da bir huzurevi inşa edilmesine öncülük etmiş,  Basın Müzesi’nin oluşturulmasında büyük emek harcamıştır. Türkiye’deki ilk basın müzesi dünya listesine de girmiştir. Üzerinde büyük emeği bulunan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti adına saygı ve sevgiyle anıyorum.”

Törende konuşan Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı ve TGC Genel Sekreter Yardımcısı Hakan Güldağ, basınının içinde bulunduğu mevcut durumda Nezih Demirkent’in ve 50 yıllık meslek yaşamı boyunca savunduğu ilkelerin değerinin daha fazla anlaşıldığına dikkat çekerek, “Nezih Demirkent’i boynumuz bükük olmadan, onun eserini hep birlikte fedakarca yaşatırken anıyor olmak hepimize gurur veriyor. Demirkent, bağımsız ve bağlantısız gazeteciliğin simgesiydi” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.