Bodrum Gündem

Bu işi çözse çözse Bodrumlu turizmci Mehmet Nuri Ersoy çözer

Mehmet Nuri Ersoy kimdir? Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı. Peki biz Bodrumlular için Mehmet Nuri Ersoy kimdir? Bakan olmasından daha çok öncelikle hemşehrimizdir ve Bodrumlu bir turizmcidir. Dişi ve tırnağı ile bir başarı öyküsü yazan Haydar Ersoy’un oğludur. O nedenle bir hemşehri samimiyeti ile görüşlerimi dile getirmek istiyorum.

Bildiğiniz gibi geçen yıl başta turizmciler olmak üzere, tüm sektörlerin sezona dair büyük umutları ve yüksek beklentileri vardı. Lakin salgın hastalık bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de bu umutları yıktı geçti, yerle yeksan etti.

2020 tüm dünya ile birlikte, Türkiye ve elbette Bodrum için de zorlu bir yıldı.

Değerli hemşehrimiz Mehmet Nuri Ersoy, 12 Ocak tarihli Bu hafta itibariyle aşılama başlayacak. Mart ayında iki binli rakamların altına ineriz. Kısa bir süreç içinde de binli rakamlara ineriz. Nisan ayı itibariyle biz sezonun açılacağına inanıyoruz. 2019 rakamlarını 2021 de yakalama şansımız yok ama 23, 3 milyar doları geçeceğimizi umuyoruz…” açıklamanız, özellikle turizmcilerin ve turizm ile bağlantılı birçok iş kolunun, esnafın sönmeye yüz tutmuş umutlarını yeniden yeşertmeye yetti.

Başta biz Bodrumlular ve ülkenin dört bir yanındaki turizmciler; “Mehmet Nuri Ersoy sezon Nisan’da açılacak diyorsa, kesinlikle doğrudur…” dedik.

Lakin aldığımız duyumlarımıza göre, bu güne kadar Türkiye’ye turist gönderen yabancı ülkeler, Türkiye’de aşılanmanın yeterli düzeyde olmadığını, özellikle turizm sektöründe çalışanların mutlaka aşılanması gerektiğini şart koşuyorlarmış.

“Gözlem”lediğimiz kadarı ile aşı konusunda “Durum” kritik…

Sayın bakanım, değerli hemşehrim Mehmet Nuri Ersoy, sözü fazla uzatmadan, ben en iyisi direk konuya gireyim.

Bu salgın hastalığın çıktığı ilk dönemde bildiğiniz gibi maske sorunu yaşamıştık ve bu sorun krize dönmüştü. Maske dağıtımı devletimiz tarafından bir düzen çerçevesinde dağıtılmaya çalışıldı. Lakin başarılı olmadı. O süreçte fahiş fiyatlarla maske satışları yapıldı ve birçok fırsatçı amiyane tabirle malı götürdü. (Ne olduysa oldu. Geçmiş geçmişte kaldı, biz önümüze bakalım.)

Şimdi aynı sorun aşı için yaşanmakta.

Peki ne yapmak lazım?

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon ile sohbet ederken kısmi bir çözüm bulduk. Bize göre şimdilik en hızlı çözüm yurtdışından aşı getirmenin serbest bırakılması. Elbette iyi bir kontrol mekanizması kurularak suiistimal edilmesine kapalı olmalı. Örneğin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği kontrolünde, Ticaret ve Sanayi Odaları gibi yarı kamusal kurumlar yetkilendirilebilir.

Yani diyeceğim şudur; Sezonun başlamasına az bir süre kaldı, özellikle turizmciler bir an önce bu aşı sorununu çözmek zorundalar. Turizmciler derki; “Biz yurtdışından aşı bulabiliriz. Yeter ki devletimiz bizim önümüzü açsın…”

Böyle bir olanak var mıdır, yok mudur bilemem, lakin biz Bodrumlu hemşehrilerin, bu işi çözse çözse Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı, Bodrumlu hemşehrimiz Mehmet Nuri Ersoy çözer diye düşünüyoruz…

Not; Neden böyle düşünüyorsunuz diye soranlar için yanıtımız haberlerimizde;

Bodrum’un Altyapısı için Ankara’da İmzalar Atıldı

Bodrum Altyapısı İçin Önemli Projede Temel Atma Töreni Gerçekleşti

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.