Bodrum Gündem

AKTUR 50.Yılını Bir Tanıtım Kitabıyla Taçlandırdı

AKTUR 50.Yılını Bir Tanıtım Kitabıyla Taçlandırdı

Elli yıl önce başlayan bir projenin sonucu olan AK-TUR A.Ş; kuruluşundan bugüne yaşananları kapsamlı bir prestij kitabıyla taçlandırdı…

Türkiye’nin en büyük turizm yöneticilerinden sayılan o dönemin Muğla Valisi Özer Türk’ün üstün gayretleri ve fedakarlıklarıyla başlatılan proje, bugün binlerce insanın konakladığı Bodrum ve Datça yerleşkelerinin yanında ülke ekonomisine çok önemli katkıları olan çağdaş turizm işletmeleriyle 50.yılını kutlamanın haklı gururunu yaşıyor.

Bu kitabın hazırlanmasında görev alan biri olarak, bu çalışma sırasında geçmişle ilgili yaptığımız araştırmalarda turizm tarihine not düşülecek çok ilginç gerçeklerle karşılaştık.

Daha turizm destinasyonlarının belirlenmediği, ileriye dönük bir turizm politikasının oluşturulmadığı yıllarda kültür ve kongre turizminden söz eden, dünyadaki turizm projelerini ve gelişmelerini yakından takip eden Özer Türk’ün ülkemize kazandırdığı önemli bir yatırım.

Projede görev alan idari ve teknik personeli bile titizlikle seçen, liyakat ve dürüstlüğü ön planda tutan, ortaklarını dahi farklı meslek gruplarından, seçkin kişiler arasından belirleyen Özer Türk’ün varlığı AK-TUR için en önemli şanstı.

1970’li yılları bilenler daha iyi değerlendireceklerdir, hangi koşullarda böylesine çağdaş bir projenin gerçekleştirildiğini.

Neredeyse ikinci kuşak ortakların şirketi yönettiği AK-TUR; Türkiye’de uzun süreli, kollektif bir yönetim anlayışıyla faaliyetini sürdüren ender kuruluşlarından biridir.

Bodrum-Bitez ve Datça’da binlerce insanın yaşamlarını huzur içerisinde sürdürdükleri sitelerin yanında apart, otel ve rezidans tesisleri, kamping ünitesiyle ülke turizmine katkı ve desteklerini sürdürmektedir.

Tüm bu ticari faaliyetler sırasında doğaya ve çevreye duyarlı, sosyal sorumluluk projeleriyle bölgenin kültür-sanat ve sosyal yaşamına destek anlayışıyla yönetilen AK-TUR A.Ş yakın zamanda yeni projeleriyle de turizme ve ekonomiye katkılarını sürdürecek.

Gerek bölge esnafından alımlarını yaparak sağladığı destek, gerekse istihdam konusunda yarattığı olanaklarla önemli bir misyonu gerçekleştiren AK-TUR, her geçen gün daha da yükselen vizyonu ve modern işletme anlayışıyla Türkiye’nin örnek kuruluşlarından biri durumunda.

Son dönemlerde bölge halkıyla ilişkilerini daha da sıcak bir iklime taşıyan AK-TUR site sakinleri ve şirket yönetimi kültürel ve sanatsal etkinliklerle de dikkat çeker duruma geldi.

Özellikle de bu yıl pandemi nedeniyle kış aylarında da konutları kullanan aileler çoğaldı.

Bu nedenle Bodrum’un sorunlarını olduğu kadar, yerel değerlerini ve yaşam tarzını da yakından tanıma fırsatı bulan AK-TUR sakinleri bölge halkıyla daha yakın ve sıcak temas olanağı buldular.

Kimi yanlış anlamaların, önyargıların yıkılmasını da sağlayacak bu yakınlaşma Bodrum’un sosyal yaşamına da yansıyacak kuşkusuz.

Avukat Fahrettin Doğan başkanlığındaki yönetim kurulunun gösterdiği duyarlılıkta bu yakınlaşmada önemli bir rol oynadığı gibi önümüzdeki yıllarda özellikle de Zefirya Kültür Merkezi ve yeniden yapılandırılacak modern arastada gerçekleştirilecek sosyal ve kültürel etkinliklerle bu dayanışma daha da artacaktır.

Sonuç olarak AK-TUR gerek site sakinleri, gerekse tesislerinde ağırladığı konuklarla Bodrum için önemli bir değerdir.

Önemli olan bu değerin karşılıklı olarak kabul görmesi ve Bodrum yararına olacak ilişkilerle daha da güçlendirilmesidir.

Geçmişte yapılmış güzel şeylerin, güzel insanların unutulmaması adına çok önemsediğim bu kitap çalışmasıyla AK-TUR önemli bir iş yapmıştır.

Umarım benzer çalışmalar ve projelerle Bodrum ve Datça’nın yanında tüm Muğla’ya ve hatta ülkemize değer katmaya devam eder.

AYHAN ONGUN(Gazeteci-Yazar) 15.02.2021/BODRUM

Yorumlar