Bodrum Gündem

Sınavlar iptal edilsin

Sınavlar iptal edilsin

Veli Der Muğla Şubesi ve Eğitim Sen Muğla Şubesi tarafından yapılan ortak açıklama da sınavların iptal edilmesi gerektiği vurgulandı.

Bodrum Gündem Haber

Veli Der Muğla Şube Başkanı Dilek Gedik tarafından yapılan açıklama şu şekildedir;

‘’Çocuklarımızın sağlığı, eğitim hakkı ve geleceğine dair endişelerimiz her geçen gün daha da artıyor. Milli Eğitim Bakanlığı ise biz velilere, çocuklarımıza rağmen kararlar almaya, açıklamaya devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1 Mart’ tan itibaren ortaöğretim kurumlarında yüz yüze sınavların gerçekleştirileceği açıklandı. Milyonlarca çocuğumuz salgının başladığı 16 Mart’ tan bugüne uzaktan eğitime ulaşamadı ve bu sorun devam ediyor. UNICEF’ in 2020 Ağustos ayında yayınladığı “Uzaktan Eğitimde Erişebilirlik Raporu’na göre ülkemizde en az 6 milyon öğrenci uzaktan eğitime erişemedi. Uzaktan eğitime ulaşabilen çocuklarımızın ise MEB’ in verilerine göre %64’ ü ebeveynlerinin cep telefonları ile uzaktan eğitime ulaşmaya çalışıyor. Uzaktan eğitime erişebilen çocuklarımız açısından da nitelikli ve düzenli bir erişim imkânının olmadığı bir gerçekliktir.

Uzaktan eğitime salgının başladığı günden bugüne erişemeyen, devamlılığı, sürekliliği ve nitelikli erişim koşulları sağlanılmayan, dersleri yalnızca televizyondan takip edebilen, tarlada veya başka işlerde çalışmak zorunda bırakılan çocuklarımızın başarılarının notla değerlendirme ısrarı yaşanılan sorunları ve eşitsizlikleri daha da arttıracaktır.

Ayrıca salgın yayılımı devam etmekte başta Doğu Karadeniz olmak üzere vakalar artmakta, mutasyonlu virüsün saptandığı 23 ilin olduğu bilgisi açıklanmaktadır. Bu tabloya rağmen okullarda yeterli ve gerekli önlemler hala alınmamış, öğretmenler aşılanmamış, eğitime ek bütçe ayrılmamıştır. Bilim insanları salgının kontrol altına alınabilmesi ve okulların güvenli olabilmesi için acil kapanma, kamusal önlemler, test sayısının artırılması, herkesin hızlıca aşılanması çağrılarını yapmaktadır. Salgın yayılımının devam ettiği ve gerekli önlemlerin alınmadığı koşullarda yüz yüze sınavlarla fiziksel hareketlilik artacaktır. Bu durum çocuklarımızın, öğretmenlerin ve biz velilerin sağlık riskini ve kaygılarımızı arttırmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın temel görevi, sorumluluğu sınavlar değil, çocuklarımızın eğitimden kopuşunu engelleyen, devamlılığını sağlayan ve salgında psikolojilerini güçlü tutan önlemleri almak; uzaktan eğitime erişemeyen çocuklarımızın internet erişimi ve cihaz sorununu acilen ücretsiz karşılamak, gereksinimi olan tüm çocuklara düzenli maddi eğitim desteği vermektir.

Çocuklarımız ülkemizin bugünü ve geleceğidir. Salgında uzaktan eğitime hiç erişemeyen veya düzenli, nitelikli olarak ulaşamayan, çalışmak zorunda bırakılan çocuklarımızın başarısı notla değerlendirilemez.

MEB bir an önce sınavların iptal edildiğini açıklamalıdır, açıklamak zorundadır.

Sınav ısrarı ile tek bir çocuğumuzun dahi hayallerini, umutlarını kaybetmesine izin vermeyeceğiz.’’

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.