Bodrum Gündem

Yazlık bölgelerde en yüksek kira Bodrum’da

Yazlık bölgelerde en yüksek kira Bodrum’da

Yeni nesil gayrimenkul değerleme ve lokasyon analizi platformu Endeksa’nın verilerine göre yazlık bölgelerde konut satış değerlerinde son bir yılda %32 ile %62 arasında artış sağlanırken, kiralarda ise %7 ile %37 arasında artış görüldü. Konut satış fiyatında en fazla artış görülen bölgeler Fethiye, Alanya ve Bodrum olurken, kiraların en fazla artış gösterdiği bölgeler ise Urla, Çeşme ve Fethiye oldu.

Bodrum Gündem Haber

Pandemi ile birlikte pek çok şirket uzaktan çalışmaya başladı ve bazı kurumsal şirketler pandemi sonrasında da uzaktan çalışma modelini devam ettirme kararı aldıklarını açıkladı. Bunun da etkisiyle yazlık bölgelerde konut satış fiyat ve kiraları önemli ölçüde arttı. Pandemi etkisi ile kiradan çok satılık konutlara talep artışı olurken, satış fiyatlarında da daha fazla artış görülüyor. Konut satış fiyatında en fazla artış görülen bölgeler Fethiye, Alanya ve Bodrum iken, kiraların en fazla artış gösterdiği bölgeler Urla, Çeşme ve Fethiye oldu. 6 ay sonraki değer artışına da bakıldığında ise satış fiyatlarında en fazla artış Urla ve Bodrum’da; kira fiyatlarında en fazla artış ise Ayvalık ve Çeşme’de bekleniyor.

En yüksek satış rakamı Çeşme’de

Çeşme’de 1 yıllık satış değer değişimi yüzde 42 olurken, ortalama metrekare fiyatı 11 bin TL, ortalama satış fiyatı 1.749.000 TL oldu. Çeşme’de 6 ay sonra beklenen değer artış oranı yüzde 6 olarak beklenirken, 6 ay sonra beklenen satış rakamı ise 11 bin 697 TL/m2.

Konut satış fiyatında en fazla artış Fethiye, Alanya ve Bodrum’da

Endeksa verilerine göre, Fethiye’de konut satış fiyatları son bir yılda %62 artış gösterdi. Ortalama konut metrekare satış fiyatı 5.620 TL, ortalama konut fiyatı 786 bin 800 TL olurken, Fethiye’de 6 ay sonra konut satış fiyatının %6 artış göstermesi bekleniyor.  Alanya’da ise konut satış fiyatları son bir yılda %49 artış gösterdi, ortalama konut metrekare satış fiyatı 4.485 TL, ortalama konut fiyatı 538 bin 200 TL olurken, Alanya’daki 6 ay sonraki satış fiyatı artış beklentisi %6 seviyesinde.  Bodrum’da da konut satış fiyatları son bir yılda %49 artış gösterdi, ortalama konut metrekare satış fiyatı 9.715 TL, ortalama konut fiyatı 1.340.670 TL olurken, Bodrum’daki 6 ay sonraki satış fiyatı artış beklentisi %7.

Kirada lider Bodrum

Yazlık bölgelerde en yüksek kira bedelinde Bodrum lider oldu. Bodrum’da kira değerleri son bir yılda % 18 artış gösterdi, ortalama metrekare kira 29,62 TL, ortalama kira 2.932 TL oldu. Bodrum’da 6 ay sonra kira fiyatlarının %3 artış göstermesi beklenirken, 6 ay sonra metrekare kiranın 30,44 TL olması öngörülüyor.

Kiraların en fazla artış gösterdiği bölgeler ise Urla, Çeşme ve Fethiye

Endeksa verilerine göre, Fethiye’de kira değerleri son bir yılda %24 artış gösterdi, ortalama metrekare kira 16,9 TL, ortalama kira 1.842 TL olurken, Fethiye’de 6 ay sonra kira fiyatlarının %3 artış göstermesi bekleniyor.  Urla’da kira değerleri ise son bir yılda %37 artış gösterdi, ortalama metrekare kira 23,29 TL, ortalama kira 2.981 TL olurken, Urla’da 6 ay sonra kira fiyatlarının %4 artış göstermesi bekleniyor. Çeşme’de ise kira değerleri son bir yılda %25 artış gösterirken, ortalama metrekare kira 26,26 TL, ortalama kira 2.475 TL oldu. Çeşme’de 6 ay sonra kira fiyatlarının %5 artması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.