Bodrum Gündem

Kriminal noktasına kayıtsız kalamayız

Kriminal noktasına kayıtsız kalamayız

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat dün savcılık vasıtasıyla yürütülen soruşturma kapsamında açıklamalarda bulundu.

Bodrum Gündem Haber

Milas’ta görev yapan basın mensuplarını ile bir araya gelen Başkan Tokat soruşturma kapsamında 3 Belediye çalışanının gözaltına alındığını belirtti. Yaşanan süreçten bilgisi olduğunun altını çizen Başkan Tokat konuyu savcılığa kendilerinin götürdüğünü söyledi.

Kriminal Noktasına Kayıtsız Kalamayız.

Başkan Tokat; “ Önce süreçten kısaca bahsedeyim. Tarihini tam bilmiyorum ama takriben 1 yıl kadar önce o zamanki belediye başkan yardımcımıza bir şikâyet geliyor. Bu şikâyette Belediye ile ilgisi olmayan bir kişinin vatandaşların Belediyemizdeki ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğündeki bazı işlerinin çözümlenmesi noktasında para talep ettiği belirtiliyor.

Başkan yardımcımız konuyu bana iletti, bende şikâyetçi konumdaki şahıs ile görüşmek istediğimi belirttim ve görüştüm. Şikâyetçi şahısın anlattığına göre kendi işleriyle ilgili yürütülmesi gereken bölümü var. Bir de kriminal bölümü var. Yürütülecek işlerle ilgili yasal mevzuat neyse o yapılır. Ama kriminal noktasına kayıtsız kalmamız mümkün değildi.

Daha öncede bu şekilde Belediyenin,  hatta bizim ismimizi kullanarak, para ve menfaat temin etmeye çalışan insanlar vardı. Bunlarla ilgili de gerekli şikâyetlerimizi yaptık. Gerekli operasyonlar yapılıp şahıslar yakalamış ve tutuklanmalar olmuştu. Bu vesileyle biz Başkan Yardımcımız ve ilgili şikâyetçi durumdaki şahısla beraber başsavcılığımıza gittik. Oradan bir savcımız görevlendirildi. Biz belediyemizin kurumsal itibarını korumak ve belediyenin ismi kullanılarak, ya da başka kurumların ismi kullanılarak, bunun üzerinden menfaat teminini önlemek amacıyla böyle bir müracaatta bulunduk.

Bizim Savcılığa İntikal Ettirmemiz Neticesiyle Ortaya Çıkmış Bir Takibat Var

O zamandan bu zamana takriben 1 yıllık bir süreç geçti. Bu süreç içerisinde nasıl bir işlem yapıldığı nasıl takibat yapıldığı ya da bugün gelinen noktada işlerin ne aşamada olduğu  konusunda  her hangi bir bilgimiz yok. Bir takibat olduğu anlaşılıyor. Bu takibat neticesinde de bizim yapı kayıt birimimizde çalışan 3 arkadaşımız da göz altına alındı. Şu anda kendileriyle herhangi bir görüşme imkanı ya da dosyayla ilgili herhangi bir bilgi alma imkanı yok.

Konuşulanlardan ya da basında  yazılanlardan Belediyenin kurumsal kimliğini hedef alındığını görüyoruz. Yani Belediyeye yapılan  operasyon gibi bir şey yok.  Özellikle bizim Savcılığa intikal ettirdiğimiz konu neticesiyle ortaya çıkmış bir takibat var. Takibat hangi noktalara geldiğini tam olarak bilmemiz mümkün değil. Ama Belediyemizin ismi kullanılarak, ya da Belediye içerisinden herhangi bir suistimal ortaya çıkmış ise tabi ki kanuni çerçevede adli makamlar gereğini yapacaktır. Biz de kendi içimizde bu gelişmelere istinaden gerekli iç soruşturmalarımızı ve idari soruşturmalarımızı yapacağız. Bunu yaparken tabi ki savcılıktaki gelişmeleri de izlememiz gerekiyor.

Bu konudaki hassasiyetimizin  özellikle toplum tarafından bilinmesini istiyoruz. Çünkü fırsat bekleyen bazı çevreler hemen bizim şahsımıza ve Belediyenin kurumsal yapısına dönük olarak hemen farklı bir şey içerisine girdiler. Hukukçu kimliğimizle ve bu işlerdeki hassasiyetimiz gereğince ve izlenen süreç göz önüne alındığında belediyemizin kurumsal kimliğini bu şekilde hedef almamak gerektiği kanısındayım. Çünkü bu noktada eğer birileri bizim üstümüzden menfaat temin etmeye başlamışlarsa bu gayrete girmişse bunun önünü kesmek en başta bizim görevimizdir.”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.