Bodrum Gündem

Tokat’tan korkutan açıklama

Tokat’tan korkutan açıklama

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında düzenlenen İl Koordinasyon toplantısına katıldı. Geçekleştirilen toplantıda son günlerde artış gösteren Koronavirüs vakaları doğrultusunda uygulanacak tedbirler hakkında istişarelerde bulunuldu. Koordinasyon toplantısında ele alınan önemli konular hakkında bir takım açıklamalarda bulunan Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat Pandemi ile ilgili kuralların daha sıkı uygulanması gerektiğini belirterek denetimlerin de arttırılacağını söyledi.

Bodrum Gündem Haber

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında İlçe Kaymakamları ve İlçe Belediye Başkanlarının katılımı ile düzenlenen koordinasyon toplantısında, başta pandemi olmak üzere turizm, ekonomi, kamusal yatırımlar, basınla olan ilişkiler ve kaçak yapı gibi birçok konunun ele alındığını ve kadın girişimciliği üzerine bir sunum gerçekleştirildiğini ifade eden Tokat yapıtığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Toplantıda Sayın Valimiz bazı hususlara dikkat çekti. Tedbirlerin gevşetilmesi, ilçemizin bunu kapsayıp kapsamayacağı, bir yandan da son günlerde yine yükselmekte olan vaka sayıları ele alındı. Valimiz bu konuda hassasiyetle duruyor. Alanda daha fazla bulunmamız tedbirlerin daha sıkı denetlenmesi ayrıca ilan, sosyal medya ve basın yoluyla vatandaşların uyarılması konusunda önemle duruyor. Sayın Kaymakamımızla yapacağımız bir toplantıyla ilçe düzeyinde bu konuları ele alacağız. Özellikle basın kanalıyla duyurmak istediğimiz konular var. Önümüzdeki günlerde denetimler daha sıkılaştırılacak. Her hangi bir yaptırım ve cezai işlemle karşı karşıya kalmamak için ve pandeminin daha fazla yayılmasına izin vermemek için hemşehrilerimizin daha dikkatli olması gerekiyor. 

Öncelikle şunu net olarak belirtmek isterimki ilimizde ve ilçemizde vaka sayılarındaki göreceli yükselişin birçok sebebi var. Bu sebeplerden en önemlileri sömestr  tatili olması nedeniyle dışarıda öğretim gören öğrencilerimizin ilçemize dönmesi, tatil amaçlı gelenler ve aile içi temas. Dışarıdaki tedbirlerimiz ne kadar iyi olsa da aile içerisinde bazı kuralları uygulayıp vaka sayısını azaltmazsak işimiz zor görülüyor. Eve kapanmakla herşeyi yeneceğimi düşünmüştük ama maalesef düşündüğümüz gibi olmadı. 

Özellikle Cumhuriyet mahallemizde bulunan vakalara baktığımız da hepsinin soy isimlerinin benzer olduğunu yani aynı aileden olduğunu gördük. Son günlerde aldığımız bilgilere göre Beçin, Hacıapti, Cumhuriyet ve Dibekdere mahallelerimizde vaka artışı gözlemleniyor. Özellikle Beçin, Hacıapti ve Cumhuriyet mahallelerimiz çok yoğun. Bu konularda vatandaşlarımızı bir kez daha uyarmak istiyorum. Toplu alanlarda, Pazar yerlerimizde, cenazelerde mesafe, maske ve hijyen kurallarına mutlaka uyulmalı. Aynı zamanda aşı sırası gelen vatandaşlarımızın mutlaka aşılarının olması gerekiyor. Son haftalardaki cenazelerin çok kalabalık olduğunu görüyoruz. Buralarda sıkı tedbirlere geri dönmemiz gerekiyor. 

Üzülerek söylüyorum, ekiplerimiz alanlarda görevini yapmaya çalışıyor olsalar da devlet büyüklerimiz bizlere iyi örnek olmuyor. Vatandaşlarımızda gördükleri tablo üzerine bazı kuralları göz ardı ediyor. Mart ayı içerisinde normalleşmeye dönmemiz, kapanan bazı işletmelerin açılması ya da diğer yeni uygulamaların ortaya çıkmasını istiyorsak vaka sayılarını mümkün olduğunca aşağı indirmemiz gerekiyor. Bu konuda esnafımızın dayanacak gücünün kalmaması, belli yaşlardaki insanlarımızın evlerinde kalması nedeniyle psikolojik rahatsızlıkların ortaya çıkması içimizi burkuyor. Yapılan ihmallerle bu insanların rahatlayacağı tedbirleri açıklanmasını öteletmek hiç kimsenin vicdanına sığmaz. Onun için takip etmemiz gereken bir süreç var. Bu süreç içerisinde vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Muğla olarak bir dezavantajımız var. Resmi rakamlara göre bir oran açıklanacak ise belirtilen resmi rakamların çok üzerinde nüfusa sahibiz. En son açıklanan 1 milyonun üzerinde nüfus üzerinde bir oranlama yapılacak ama normalde Muğla’da 2 milyonun üzerinde insan yaşıyor. Pandemi nedeniyle vatandaşlarımız büyükşehirlerden kaçarak Muğla’ya yerleşti bu dezavantajımızı lehimize çevirmek için kurallara daha fazla uymalıyız. Bu günden itibaren özellikle hafta sonları denetimlerin sıklaşacağı konusunda vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.