Bodrum Gündem

Birinci olmak

İdris Temel’i bir atletizm yarışına götürmüş. Pistte sekiz kişi son gayretiyle finişe yaklaşırken Temel ilgisiz bir tavırla sormuş: “Bunlar ne koşuyorlar böyle?”. İdris cevaplamış: “Biri birinci olacak işte…” “İyi de” demiş Temel, “diğerleri niye koşuyor ki?”

Yakın arkadaşlarınızdan biri, günün birinde size şöyle bir şey söyledi mi?

“Koştuğun, çabaladığın, kendini harap ettiğin yeter, biraz da kendini düşün. Kendine, yakınlarına vakit ayır. Bu kadar çabalamaya değer mi? Anı Yaşa…”

Sanırım çoğumuz bu Pandemi günlerinde KENDİ KENDİMİZLE DAHA ÇOK VAKİT GEÇİRMEK zorunda kaldığımızda bir kişisel muhasebe yaptık.

Peki ne bulduk?

Yasaklar kalkınca aynı koşturmaya devam edecek miyiz, yoksa biraz daha kontrollü olacak, “Anı Yaşamak” felsefesine katılacak mıyız?

Korkarım ki ders almadık. Aynı koşturma devam edecek. İster maddi, ister manevi eksiklikler bizi gene koşmaya zorlayacak.

İşin enteresan tarafı maddi olanakları kısıtlı olanlar zenginlere özenirler. Belli bir varlığa ulaşınca daha rahat, daha düşük tempoda bir hayata yaşayacaklarını sanarlar. Aslında gerçekler öyle değildir.

Antrenörümüz bize birinci olduğumuz bir yarıştan sonra çok şaşırdığımız bir tavsiyede bulunmuştu: “Şimdi kazandığınız bu kupa size daha ağır bir sorumluluk yüklüyor. Artık onu kaybetmemek için daha çok çalışmalısınız.”

Aslında biz şampiyon olmanın verdiği öz güvenle tam tersini düşünüyorduk. Artık rakiplerimizin bizden korkacağını hayal ediyorduk. Kazın ayağı öyle değilmiş. Bunu daha sonraki yarışlarda anladık ve her seferinde daha ağır sorumluluklar yüklendik.

Antrenörüm Efsane Kürekçi Ahmet Yavaşoğlu’nun bu sözü bana özel hayatımda, eğitim hayatımda ve en sonunda iş hayatımda da yol gösterdi. İlerledikçe daha çok çalışmam gerekti.

Ne zaman “artık rahata kavuştum” diye düşünsem, ertesi gün üstüme doğru gelen sorumluluk Tsunamisi sayesinde hayatın gerçekleri ile yüzleştim.

Bu yaşlara gelip de arkamda ne bırakacağım diye düşününce gençlere söyleyecek tek sözüm sadece çok çalışmaları değil, aynı zamanda bir konuda çok özel olmaları şeklinde olacak.

Bir iş yap ama çok iyi yap. Birinci ol, ne demek istediğimi anlayacaksın.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.