Bodrum Gündem

Denizin Kızları Şampiyonluğa Doğru Emin Adımlarla İlerliyor

2020-2021 HENTBOL KADINLAR SÜPER LİGİ Yalıkavak Spor Kulübü ile Aksaray Belediye GSK karşılaşması 1.DEVRE…

2020-2021 HENTBOL KADINLAR SÜPER LİGİ Yalıkavak Spor Kulübü ile Aksaray Belediye GSK karşılaşması 2.DEVRE…

Denizin Kızları Şampiyonluğa Doğru Emin Adımlarla İlerliyor…

Hentbol Kadınlar Süper Ligi 16’ncı haftasında Yalıkavakspor, Aksaray Belediye GSK’yi 44-26 mağlup etti.

Bodrum Gündem Haber

Süper ligin tek namağlup takımı Yalıkavakspor, Bodrum’daki Gümbet Binnaz Karakaya Kapalı Spor Salonu’nda ligde kalma mücadelesi veren Aksaray Belediye GSK’yi konuk etti.

Aksaray ekibi maçın ilk devresinde güçlü rakibine karşı iyi bir mücadele ortaya koysa da devre arasında 18-15 yenik girdi. Yalıkavak, ikinci yarıda oyuna ağırlığını koyarak ikinci yarının ilk dakikalarından itibaren farkı açmaya başladı.

Maçın son bölümlerinde Aksaray Belediye GSK rakip sahada gol bulmak için atak yaptı fakat bu atakların birçoğunda topu kapan Yalıkavaklı oyuncular, kontra ataklarla da goller bulunca fark iyice açıldı. Bodrum ekibi, müsabakadan 44- 26 galip ayrıldı.

Ligde 15’te 15 yapan mavi beyazlılar, 30 puanla zirvedeki yerini korudu. Maçta Yalıkavak’tan Fatma Gül Sakızcan ve Yasemin Şahin ile Aksaray’dan Anastasiia Savaş ve Emine Gökdemir, 8’er gol kaydederek maçın en golcü oyuncuları oldular.

Aksaray Belediye GSK Antrenörü Muhiddin Kılınç maç sonu yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yalıkavak’ın gücü ortada. Önce onları tebrik ediyorum. Avrupa’da inşallah final yolunda hepimizi sevindirirler. Ligde de şu anda lider durumdalar. Bizim hedefimiz ligde kalmak. Bu maç bizim hedef maçlarımızdan bir tanesi değil ama ilk yarı fena oynamadık. Yalıkavak ikinci yarı kadro zenginliği ve tecrübesinin farkıyla maçı kazanmayı başardı. Tebrik ediyorum.”

Aksaray Belediye GSK’den Sağ Kanat Emine Gökdemir de “Biz birinci yarı aslında iyi gittik ama ikinci yarı çok pas hatası yaptık. Şu an hedefimiz ligde kalmak. Hedef maçlarımızı alıp ligde kalmak istiyoruz” dedi.

Yalıkavakspor’dan Pivot- Demet Sonkaya da açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Maç benim için gayet güzeldi. Zaten takım olarak da çok güzel ilerliyoruz. Bugünkü maçta da yine kendimize yakışan bir oyun sergiledik. İnşallah bundan sonraki süreçte de böyle devam edeceğiz. Her şey yolunda. Karşı takımı da tebrik ediyorum mücadelesinden dolayı.”

Yalıkavakspor Antrenörü Kıvanç Özcan  ise genç bir takımla oynadıkları ifade ederek şöyle konuştu: “İyi mücadele eden bir takımla oynadık. Tabi kazandık, mutluyuz. Yolumuza devam ediyoruz. Aksaray’a da bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum. Artık bizim önümüzdeki hafta iki tane maçımız var önemli. Onlar için hazırlanacağız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.