Bodrum Gündem

Mehmet Kocadon 28 Şubat’tan bu yana solunum cihazına bağlı

Bodrum Belediyesi geçmiş dönem Başkanı Mehmet Kocadon’un sağlık durumu ile ilgili son bilgileri, ağabeyi BODTO Başkanı Mahmut Kocadon’dan aldık. Başkan Kocadon solunum cihazına bağlı olarak yoğun bakımda tedavi görmeye devam ediyor…

Fatih Bozoğlu-Bodrum Gündem

28 Şubat günü oksijen yetersizliği tespit edilen Bodrum Belediye geçmiş dönem Başkanı Mehmet Kocadon Bodrum Acıbadem hastanesine giderek yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. Sağlık durumu ile ilgili son bilgileri, ağabeyi BODTO Başkanı Mahmut Kocadon’dan aldık. Başkan Mahmut Kocadon kardeşinin Pazar günden bu yana solunum cihazına bağlı olduğunu ve bu gün itibarı ile iyi haberler aldıklarını söyledi. BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, kardeşi Mehmet Kocadon’un sağlık durumu ile ilgili şu bilgileri verdi;

“Maalesef Mehmet’in eşi ve çocukları bir anda pozitif oldular. Önce eşi hastaneye yattı. Çocuklarda İstanbul’a gitmişlerdi. Onlar da orada karantinaya girdiler. Mehmet karantinayı evde geçiriyordu, ancak doktorlar; ‘Hadi gel hastanede dur. Ne olur ne olmaz tek başına evde durma…’ dediler. Pazar günü hastaneye yattı. Kandaki oksijen oranı % 88’e düşünce tedbir amaçlı solunum cihazına bağlandı. Yani doktorlar ‘4-5 gün sonra yapacağımız işe şimdiden yapalım da erken yol almış olalım’ dediler. Gerçekten de dün itibariyle solunum cihazını yüzde altmış azalttılar verilen oksijenin. Bugün sabah daha güzel bir haber bugün öğleden sonra takılmış olan cihazı Mehmet’ten çıkaracaklar. Herhalde 2-3 gün içerisinde normal odaya geçecek…”

28 Şubat Pazar Gününden bu güne solunum cihazına bağlı…

Şunu doğru mu anladım? Pazar gününden bu yana yoğun bakımda makineye bağlı olarak tedavi mi görüyor? şeklindeki soruma BODTO Başkanı Mahmut Kocadon şu yanıtı verdi; “Evet makineye bağlı olarak yoğun bakımdaydı. Bugün (3 Mart 2021) öğleden sonra cihazı çıkaracaklar sabah doktorlarla öyle konuştuk. Tabii bu arada bir değişiklik olmazsa. Bu arada eşi ve iki kızı negatife döndü. Onlar yarın eve dönecekler yani herhalde Mehmet’i de 10 gün içinde eve göndereceğiz. Gelişmeler iyi mutlu oluyoruz. Tabii bayağı heyecanlı zamanlar geçirdik. Doktorlara da teşekkür ederiz artık Covit-19 ile ilgili ciddi tecrübe sahibi olmuşlar Türk tabipleri. Umarım Mehmet en kısa zamanda aramıza katılır…”

Arayanlara yanıt veremiyor…

Birçok kişinin kendisine ulaşamadığı için merak ettiklerini ve kendisinin telefonlarının da hiç susmadığı ifade eden BODTO Başkanı Mahmut Kocadon; “Çok arandığı ve çok konuştuğu için doktorlar el koydu telefonuna. Kapalı durumda şu an telefonu. Eşi Hülya Kocadon ve çocuklarda şu anda sıkıntı yok negatife dönmüş durumdalar. Bu arada arayan tüm eş dosta da buradan teşekkürleri mi iletmek istiyorum. Sağ olun halen daha çok eşi dostu varmış Mehmet’in…”

Anne Kocadon’da Kasım ayında Coronavirüs’e yakalanmıştı…

Kasım ayında da anne Kocadon da Covit-19 testi pozitif çıktığını ve yaşına rağmen çok sağlıklı bir şekilde atlattığını söyleyen Başkan Kocadon; “17 Kasım’da oda pozitifti. O evde geçirdi. 89 yaşında  olmasına  karşın daha dirençli çıktı. O gayet iyi şimdi bir problem yok…”

Diyerek sözlerini tamamladı…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.