Bodrum Gündem

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir’e “FETÖ tezgahı”…

Meclis Başkanlığı’na adeta yağmur gibi fezleke yağıyor. Dokunulmazlıklarının kaldırılması istenen milletvekillerinin çoğu HDP’li. Dosya sayısı bini aştı…

Bugün Meclis Başkanlığı’na gelen 8 Milletvekiline ait 10 ayrı, “ Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı” tezkeresi içinde “sürpriz” bir isim vardı.

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir.

Yakından tanıdığım, hakkında fezleke hazırlanarak, dokunulmazlığının kaldırılması istenecek kadar Mehmet Yavuz Demir’in “ne suç işlediğini” merak ettim.

Demir’i Meclis’in devamlı milletvekili olduğu için AK parti grubunda buldum.

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir öncelikle, isminin HDP’li milletvekillerinin fezlekeleri ile birlikte anılmasından dolayı çok üzgün olduğunu söyledi.

Sonra da tam bir “hukuk garabeti” olan fezlekenin hikayesini anlattı.

“FETÖ Tezgahı”

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, 2009 seçimlerinde Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Güllük beldesinin Belediye Başkanlığı’ndan ayrılır. Yerine CHP’li Aytunç Kayrakçı Güllük Belediye Başkanı seçilir.

Aradan yıllar geçer…

Mehmet Yavuz Demir ayrıldıktan 5 yıl sonra, 2013 yılında Güllük Belediyesi’ne ait İller Bankası tarafından yaptırılan bir “terfi merkezinde” ölümlü bir iş kazası meydana gelir.

İşte o andan itibaren, Yavuz Demir’e göre, “FETÖ  ve CHP tezgahı” devreye girer…

Demir yaşananları şöyle anlatıyor:

“ Ben, görevden ayrılalı beş yıl olmuş. Milas Savcılığı’ndan Muğla ağır cezaya gönderilen iddianamede, Belediye Başkan’ı olarak  benim adım yazılmış. Oysa ben 2009 yılı başında görevden ayrılmışım. İlk bilirkişi raporunda adım dahi geçmiyor. İkincide de yokum. En komiği ağır cezanın fezlekesinde, kaza tarihinde görevli Belediye Başkanı olarak benim adım geçiyor.

Adım, iddianameye (mevcut belediye başkanı) olarak nasıl yazıldı anlamadım. İddianameyi hazırlayan Milas Başsavcısı Özgür Bozkurt,  şu anda FETÖ’den tutuklu. O zamanlar FETÖ diye bir şey bilmezdik. Zaten bizi o yapı da kabul etmez. Ancak, tam bir FETÖ tezgahı ile karşı karşıya olduğumu anladım”.

İddianamenin ardından dava aşamasında bilirkişiler devreye girer. Her defasında bilirkişi raporuna itiraz edildiği için Milas’tan ve İzmir’den  birçok bilirkişi olayla ilgili olarak görevlendirilir.

Demir anlatmaya devam ediyor:

“ Büyük bir ustalıkla ve hain bir işbirliğiyle dönemin Belediye Başkanı Aytunç Kayrakçı’yı korumak ve onu bu işten sıyırmak için, hiç haberim olmayan kazaya adım karıştı. Maalesef, kasıtlı bilirkişi raporlarıyla, dönemin başsavcısı Özgür Bozkurt ve yardımcısının özel ve sinsi katkılarıyla kaza ile irtibatlandırıldım.

Bilirkişi raporlarında konu saptırıldı. Kaza, arıtma tesisinde değil, terfi merkezinde yaşandı. Elevatör denilen aletin arızalanması nedeniyle, bu aletin yapması gereken işler işçilere yaptırıldı. 5 paralık bu alet yenilenmediği için kaza meydana gelmiş. Yine bu işçiler hiçbir şekilde bir eğitime tabi tutulmamış. Defalarca müdürlerine şikayet  etmelerine ve patronlarına bildirmelerine rağmen hiçbir tedbir alınmamış.”

İşte olay böyle…

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, dokunulmazlığının kaldırılması aşamasına gelecek kadar yaşadığı tezgah nedeniyle FETÖ’ye isyan ediyor:

 “ Kardeşim bu nasıl bir tezgah, aklım almıyor. Bu ne vicdansızlık? Bu nasıl şerefsizlik? Bu ahlaksız bilirkişi çetesi, suçluları kollamak adına olayı tamamen saptırmışlar. Bu hainler kimbilir daha kimlerin canlarını yaktılar?. Allah hepimizi kötülerin şerrinden korusun.”

Biz de “Amin” diyoruz…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.