Bodrum Gündem

Biz bu ülkenin çok önemli bir temel taşıyız

Biz bu ülkenin çok önemli bir temel taşıyız

Bodrum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Barış Erdoğan” Biz bu ülkenin çok önemli olmazsa olmaz bir temel taşıyız. Üreten bir ülkenin çarklarının dönmesinde bizlerin emeği çok fazla. Ülkemizin tüm vergi gelirleri bizlerin üzerinden yerlerine ulaşıyor. Camiamızın çok fazla sorunları da var.” Dedi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

1-7 Mart Muhasebe Haftası nedeniyle Bodrum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Barış Erdoğan Bodrum Gündem’e özel açıklamalarda bulundu.

Başkan Barış Erdoğan, pandemi döneminde yüzden fazla meslektaşını covit-19 nedeniyle kaybettiklerini belirtirken “Meslektaşlarımız bu pandemi döneminde çok yoruldular. Bugün de bir meslektaşımız çok ciddi bir covit tedavisi görüyor, kendisine acil şifalar diliyoruz. Ülke genelinde de yüze yakın arkadaşımızı kaybettik. Bu arkadaşlarımızın hepsi meslek şehididir. Evrakla ve insanla temasımız çok fazla.

Biz bu ülkenin çok önemli olmazsa olmaz bir temel taşıyız. Üreten bir ülkenin çarklarının dönmesinde bizlerin emeği çok fazla.  Bütün ekonomik veriler, iş insanlarının yaptıkları bizlerin kontrollerinden geçiyor ve bir rapor haline geliyor. Bunlar da muhataplarına iletiliyor. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta Vergi Haftası da kutlandı. Mart ayı bizler için oldukça önemli bir aydır. Ülkemizin tüm vergi gelirleri bizlerin üzerinden yerlerine ulaşıyor. Camiamızın çok fazla sorunları da var. “ dedi.

Bodrum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Barış Erdoğan, meslektaşlarının sorunlarını tek tek sıralarken en kısa zamanda ilgili mercilerden bu sorunlara çözüm beklediklerini kaydetti. Erdoğan “Pek çok sorunumuz var ve bunlara çözüm istiyoruz. Arabuluculuk, vergi mahkemelerinde davalara girebilme, KDV’de indirim hakkımızı istiyoruz. Yeşil pasaportu ülkemiz dışındaki iş anlaşmalarımızda rahat hareket edebilmek için istiyoruz. Giderlerimize devletten katılım payı, yaptığımız beyanname bildirimlerinde sadeleşme, meslektaşlarımızın tüm kamu kurumlarında görmek istedikleri itibarı istiyoruz. Bu ülkede ilk meslek yasalarından biridir Türkiye Serbest Muhasebeci, Mali ve Yeminli Mali Müşavirler Kanunu. Bu kanunun tüm hükümlerinin eksiksiz uygulanmasını istiyoruz. Odalarımızın fiziki şartları da dahil olmak üzere tüm şartlarının iyileştirilmesi için yerel ve ülke genelinde destekler istiyoruz. En başta da meslek mensuplarımızın olmazsa olmazı olan mücbir sebep halinin çok ciddi anlamda genişletilmesini istiyoruz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü de yaklaşırken kadın meslektaşlarımızın en basitinden bir doğum izninin yasalaşmasını istiyoruz. Bizlerin de yaşam ve sosyal haklarımız var. Mali tatilin bu anlamda genişletilmesini istiyoruz. Bizler tatil yapıp dinlenemiyoruz. Bu bağlamda milletvekillerimize de sesleniyoruz. “ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.