Bodrum Gündem

Koronavirüsle mücadele seferberliği

Koronavirüsle mücadele seferberliği

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının ardından İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından 81 İl Valisinin katılımıyla gerçekleştirilen videokonferansta  “Yeni Normalleşme Döneminin” değerlendirilmesi yapılarak, salgınla mücadelede “Dinamik Denetim Modeline” geçildiği belirtildi.

Bodrum Gündem Haber

Toplantı sonrasında Muğla Valiliğince Koronavirüsle mücadele seferberliği başlatıldı.

Bu çerçevede Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında gün boyu İlçe Kaymakamlarıyla, Kamu Kurum Müdürleriyle, Yerel Yönetimlerle ve STK temsilcileri ile “Yeni Dinamik Denetim Sürecinin Temel Usul ve Esasları” toplantısı gerçekleştirildi ve Koronavirüsle mücadelede alınacak tedbirler görüşüldü.

Koronavirüsün etkisinin en düşük seviyeye indirilebilmesi için, İl genelinde tüm kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, meslek odaları ve diğer STK’larla birlikte, mücadelenin güçlü bir şekilde sürdürülmesi kararı alındı.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, ‘’Vatandaşlarımızın bugüne kadar gösterdiği sağduyulu ve fedakârca yaklaşımın bundan sonrada aynı şekilde sürdürülmesi, temizlik, maske, mesafe prensiplerine azami düzeyde uyulması, vatandaşlarımızın topyekûn mücadelesi ve gayretiyle bu salgının en kısa sürede bertaraf edilerek İlimizin rahat bir nefes alacağını’’ ifade etti.

Vali Orhan Tavlı, Kontrollü normalleşme döneminde tekrardan faaliyetlerine başlayan esnaflarımızın faaliyetlerini sürdürürken maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ederek yüzde 50 kapasite şartına uymasına özen göstermesi gerektiğini belirtti.

İl genelinde bundan böyle normalleşme sürecine kadar denetimler 3000 personel ile kesintisiz olarak sahada sürdürülecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.