Bodrum Gündem

Arkeolojik kazılar için destek protokolleri imzalandı

Arkeolojik kazılar için destek protokolleri imzalandı

İlde yürütülen arkeolojik kazılara yardımcı olmak, İlin tarihi ve kültürel varlıklarının tanıtımını sağlamak, tarih ve kültür değerlerini sevdirmek, gerek ulusal gerekse uluslararası tanıtımına ve gelişimine daha geniş katkı sağlamak amacı ile Bozukkale Sualtı Kazısı, Çaltılar Höyüğü, Tlos Antik Kenti, Kissebükü Anastasiapolis Antik Kenti için hazırlanan destek protokolleri imzalandı.

Bodrum Gündem Haber

Vali Orhan Tavlı Başkanlığında, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı SG. Binbaşı Süleyman Ercan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanları Özgen Uysal, Suat Esin, Yüksel Aslan, Marmaris Müze Müdürü Şehime Atabey, Kazı Başkanı Doç. Dr. Harun Özdaş, Muğla Turist Rehberleri Odası Başkanı Hamdi Turhan, Fethiye Müze Müdürü Emel Özkan, İşkur İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Kazı Başkanlığını Prof. Dr. Ayşegül Aykurt  Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Kazı Başkanlığını Prof. Dr.Taner Korkut, Bodrum Su Altı Arkeoloji Müze Müdürü Hüseyin Toprak, Kazı Bilimsel Danışmanlığını Prof. Dr. Hatice Özyurt Özcan’ın yürüttüğü arkeolojik kazılar için hazırlanan destek protokolleri taraflar arasında imzalandı.

Vali Orhan Tavlı, Muğla’daki antik kentlerin önemine vurgu yaparak, bu protokol ile Muğla İl Kültür Turizm Müdürlüğün ilgilendiği antik kentlerin diğer kurumlarla da iş birliği içinde sahip çıkarak daha aktif hale gelmesi için uğraş verdiklerini söyledi.

Toplantının sonunda Kazı Başkanları da yaptıkları kazılarla ilgili kısa bilgiler sunarak bilgilendirme yaptı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.