Bodrum Gündem

Aşınızı randevu almadan da olabilirsiniz

Aşınızı randevu almadan da olabilirsiniz

Covit-19, Koronavirüs’ten kalıcı olarak korunabilmek için 28 gün arayla iki doz aşı olunması gerekiyor. Bodrum İlçe Sağlık Müdürlüğü özellikle 65 yaş üstü yurttaşların randevu almadan da aşılarını olabileceklerinin bilgisini verdi…

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

Bodrum İlçe Sağlık Müdürlüğü başta 65 yaş üzeri vatandaşlarımız olmak üzere, Sağlık Bakanlığı tarafından aşılanması uygun görülenlerin aşılanması için yoğun ve başarılı bir çalışma yürütüyor. İlçe Sağlık Müdürlüğü, Bodrum’da yurttaşların yüzde 80’den fazlasını Koronavirüse karşı aşılayarak korumayı amaçladıklarını belirterek, aşılama çalışmalarının, Aile Sağlığı Merkezleri, Bodrum Devlet Hastanesi ve Bodrum İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün gezici ekiplerince ciddi bir şekilde sürdürülmekte olduğu ifade ediyor.

Randevu alamayan yurttaşlara kolaylık sağlanıyor…

65 yaş üzeri yurttaşların 182 ve MHRS sisteminden randevu alarak aşılarını kolaylıkla ve sıra beklemeden yaptırabilecekleri ifade edilirken, randevu almada sıkıntı yaşayan yurttaşlarında Bodrum İlçe Sağlık Müdürlüğüne mesai saatlerinde ulaşarak, rahatlıkla aşılarını yaptırabilecekleri kaydediliyor.

Büyük oranda koruyucu ve güvenilir bir aşı…

Sinovac aşısının FAZ III sonuçlarına göre; kullanılan aşı her 100 kişiden 83,5’inde olumlu etkileşimde bulunuyor. Aşı olanların hastaneye yatış ihtiyacını da tamamen ortadan kaldırdığı gibi, aşı olan kişi virüse yakalansa bile çok hafif bir şekilde geçiriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.