Bodrum Gündem

Hebilköy kumsalına gizli gizli utanç duvarı yapıyor

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın kardeşi Turgut Yılmaz, Bodrum’un ünlü  Hebil Koy kumsalına taş duvar örmeye başladı.

Bodrum Gündem Haber

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın kardeşi Turgut Yılmaz, Bodrum’un ünlü Hebil Koy kumsalına taş duvar örmeye başladı. Turgut Yılmaz, Belediye’ye ait olan kamu malı olan Hekimköy 116 Parsel’deki yeşil alana yaptırdığı duvarı, gece saatlerinde örüyor.

Duvar örmenin “ruhsata tabi” olmasına rağmen, Belediyeden ruhsat almadan başlatılan duvar çalışması, ruhsatsız ve kaçak olarak inşa ediliyor. İhbar üzerine, Hekimköy sahiline gelen Bodrum Belediyesi zabıta ekiplerinin “uyarılarına” aldırmayan Turgut Yılmaz, duvarı yükseltiyor.

Turgut Yılmaz’a ait Hebil Koyu’ndaki, içinde 10 ayrı evin bulunduğu arazi ile hemen yanındaki Hekimköy Sahil Sitesi arasındaki kamuya ait parsele örülen, “Utanç Duvarı” tepkilere neden oldu. Denize sıfır noktadaki kumsala yapılan duvar inşaatında çalışan işçiler de ördükleri duvarın yasal olmadığını söylüyor. Ancak, Turgut Yılmaz’ın ısrarı ile gece saatlerinde çalışarak duvarı ördüklerini söylüyorlar.

Bodrum Belediyesi, arazine duvar örülüyor, arazine sahip çık…

720 evin bulunduğu Hekimköy sakinleri, Bodrum Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Muğla İl Müdrülüğü’ne Turgut Yılmaz’la ilgili şikayet dilekçeleri yazıyor. Hekimköy sakinleri, Hebil Koyu 3799 numarada bulunan arsa ve 116/1 parseldeki Belediye’ye ait araziye yapılan utanç duvarı ile ilgili olarak Belediye’nin kendi arazisine sahip çıkması gerektiğini söylüyorlar.

Sezon açılmadan ve pandemi ortamında “utanç duvarı”nı inşa eden Turgut Yılmaz’la ilgili olarak, Bodrum Belediyesi Başkanı Ahmet Aras ve Çözüm Merkezi’ne ihbar yağıyor.

Başkan Aras’a gönderilen ihbarlara cevap alınamıyor…

İhbar: “Sayın başkan kamu ait 116 parselde buluna  belediye ait yeşil alan denize girişini engelliyorlar yapan turgut yılmazlar sitesi saygılarımla.”

Ancak, çözüm Merkezi ile yapılan yazışmalarda, Belediye’nin ihbarı kayıtlara geçtiği belirtildi.

Çözüm Merkezi: “Bahse konu talebiniz ilgili birime yönlendirilmiş olup, gelecek cevaba istinaden sizinle paylaşılacaktır. İyi günler dileriz.”

Çözüm Merkezi: “ Bahse konu yerin açık adres bilgilerini bizimle paylaşır mısınız?”

İhbar: “ Türkbükü mah.116 ada 3 parsel önündeki kamuya ait yeşil alan..Türkbükü mah  116 ada  3 parsel önündeki kamu ait yer..”

Çözüm Merkezi: “ 06.03.2021 tarihinde yapılmakta olan duvar çalışması ile ilgili tutanak düzenlenerek yapı kontrol müdürlüğüne ve imar ve şehircilik müdürlüğüne havale edilmiştir. İyi günler.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.