Bodrum Gündem

Köyceğiz portakalı için coğrafi işaret alma çalışmalarına başlandı

Köyceğiz portakalı için coğrafi işaret alma çalışmalarına başlandı

Köyceğiz ilçesinde yetişen tadı ve aroması ile diğer portakallardan farklılık gösteren “Köyceğiz Portakalı” için coğrafi işaret alma çalışmalarına başlandı.

Bodrum Gündem Haber

Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın himayelerinde yürütülen coğrafi işaret başvuru süreci Valilik Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu koordinasyonunda Köyceğiz Kaymakamlığı, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Köyceğiz İlçe Tarım Müdürlüğü, Köyceğiz Ziraat Odası ve bölgedeki STK’ların destekleri ile yürütülmekte.

İl ekonomisine 415 milyon TL katkısı bulunan Köyceğiz Portakalının 41.500 dekar alanda 166 bin ton üretimi yapılmakta olup, Türkiye üretiminin %13’ünü karşılamaktadır.

Köyceğiz gölü etrafından Dalaman ve Namnam Çayları arasında kalan bölgede yetiştirilen portakal, şeker oranı, usare miktarı, kabuk kalınlığı, dilim sayısı, ağırlık ve aroma açısından washington navel cinsi diğer portakallara göre farklılık göstermektedir. Proje ile Köyceğiz Portakalının marka değerinin güçlendirilmesi ve Muğla ekonomisine katkısının arttırılması amaçlanmakta.

Köyceğiz Portakalı için coğrafi işaret başvuru sürecinde gelinen aşama hakkında bilgiler alarak, süreci değerlendiren Vali Orhan Tavlı, coğrafi işaret sayesinde ürünün tanıtımının kolaylaşacağını ve böylelikle pazarlama gücünün artacağını ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.