Bodrum Gündem

Muğla’yı mavi bölge haline getirmek için birlikte gayret etmeliyiz

Muğla’yı mavi bölge haline getirmek için birlikte gayret etmeliyiz

Muğla Valisi Orhan Tavlı, yeni normalleşme süreci kapsamında %50 kapasite ile hizmet vermeye başlayan restoran, kafe, lokanta, kıraathane, çay bahçesi, pastane vb. işyerlerinin belirlenen kurallara tam olarak uyumunu temin etmek amacıyla Muğla, Bodrum, Fethiye, Marmaris ve Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları, Muğla Esnaf Odaları Birlik Başkanı ile on üç ilçe Esnaf Odaları Başkanları, Yiyecek İçecek Komite Başkanları ve Menteşe ve Milas Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanları ile toplantıda bir araya geldi.

Bodrum Gündem Haber

İş yeri sahiplerinin açılış kapanış saatlerine, hijyen ve iş yerlerinin yarı kapasite ile hizmet vermesi gibi kurallara uyulmasının yanında vatandaşların da alınan tedbirlere riayet etmesinin salgının yayılım hızını kontrol altına almada oldukça önemli olduğunu vurgulayan Vali Orhan Tavlı konuşmasına şöyle devam etti:

“Saygıdeğer Muğlalı Hemşehrilerim;

1 Mart 2021 günü Sayın Cumhurbaşkanımız Başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısında; Yeni Kontrollü Normalleşme Sürecine dair temel usul ve esaslar, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri göz önünde bulundurularak belirlenmiştir.

Sizlerin sağlığını korumak devlet olarak birincil önceliğimizdir. Bu doğrultuda Covid-19 salgını ile mücadelemize ilk günkü kararlılık ve gayretimizle devam ediyoruz. 1 Mart itibarı ile salgının kontrolünde yeni kontrollü normalleşme sürecine geçtik. Yani salgın riskinin devam ettiği, ortadan kalkmadığı kontrollü bir şekilde yaşamımızı devam ettireceğimiz bir dönemdeyiz.

Bu süreçte rehavete kapılmaksızın alınan tedbirlere riayet etmek, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunca tavsiye edilen korunma yöntemlerini uygulamak, kendi sağlığımız ve toplum sağlığı açısından oldukça önemlidir. Kontrollü sosyal hayatımızda market ve alışveriş merkezlerinde, kafe ve restoranlarda, pazar yerlerinde, kuaför ve berber salonlarında, cadde ve sokaklarda, okullarda kısaca hayatın her alanında virüse karşı alacağımız maske, sosyal mesafe ve temizlik kuralları gibi tedbirlerle özlem duyduğumuz sağlıklı günlere en kısa sürede kavuşmamız mümkün olacaktır.

Hedefimiz Covid-19 risk haritasında yüksek riskli iller grubunda bulunan Muğla’mızıdüşük riskli iller grubu listesine dâhil etmek. Sürece tüm vatandaşlarımızın katkısını bekliyoruz.Muğla’mızı turuncudan maviye dönüştürmek hepimizin elinde.

Bu zorlu süreçte il genelinde almış olduğumuz kararlara ve uyguladığımız tedbirlere riayet eden, evlerde kalarak sürece destek olan 65 yaş ve üzeri değerli büyüklerimize, 20 yaş altı gençlerimize, çocuklarımıza ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Temizlik, maske, sosyal mesafe ve tüm kurallara uyarak inşallah hep birlikte normalleşmeye geçeceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.