Bodrum Gündem

Bodrum Belediyesi, “utanç duvarı”nı mühürledi

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın kardeşi Turgut Yılmaz yaptırıyordu. Bodrum’un en güzel koylarından Hebil Koy kumsalına örülen taş duvarı Belediye, “kaçak ve ruhsatsız” olduğu için mühürledi. Belediye, mühürü de taş duvara astı.

Bodrum Gündem Haber

Kaçak ve ruhsatsız yapılara fırsat vermeyen Bodrum Belediyesi, “utanç duvarı”nı mühürledi.

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın kardeşi Turgut Yılmaz’ın, Hebil Koy kumsalına örmeye başladığı taş duvarın yükselmesine izin vermedi.

Bodrum’un en güzel koylarından Hebil Koy kumsalına örülen taş duvarı Bodrum Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü , “kaçak ve ruhsatsız” olduğu için mühürledi. Mühürü de taş duvara astı.

Belediye’nin mühüründe taş duvarın kaçak ve ruhsatsız olduğu da belirtildi.

“Bodrum Belediyesi yapı kontrol müdürlüğü..

Bu inşaat kaçak ve ruhsatsız olduğundan 3194 sayılı imar kanunun 32. Maddesine istinaden mühürlenerek durdurulmuştur.

10 Mart 2021. Saat 11.30. “

Taş duvarın hikayesi..

İş insanı Turgut Yılmaz, birkaç gün önce sahile sıfır noktada bulunan arazisinin yanına, Hebil Koy kumsalına, taş bir “utanç duvarı” örmeye başladı.

Turgut Yılmaz, Belediye’ye ait olan kamu malı olan Hekimköy 116 Parsel’deki yeşil alana yaptırdığı duvarı, “kaçak olarak” işçilere, gece saatlerinde yaptırıyordu.

Duvar örmenin “ruhsata tabi” olmasına rağmen, Belediyeden ruhsat almadan başlatılan duvar çalışması, uyarılara rağmen devam etti.

İhbar üzerine, Hekimköy sahiline gelen Bodrum Belediyesi zabıta ekipleri de inşaatın durdurulması için uyarıda bulundu.

Ancak Turgut Yılmaz, aldırmadan duvar örmeye devam etti.

Turgut Yılmaz’a ait Hebil Koyu’ndaki, içinde 10 ayrı evin bulunduğu arazi ile hemen yanındaki Hekimköy Sahil Sitesi  arasındaki kamuya ait parsele örülen, “Utanç Duvarı” tepkilere neden oldu.

Denize sıfır noktadaki kumsala yapılan duvar inşaatında çalışan işçiler de ördükleri duvarın yasal olmadığını söylüyor.

Bodrum Belediyesi, arazisine sahip çıktı.

Turgut Yılmaz’ın arazisinin hemen yanında bulunan 720 evin bulunduğu Hekimköy sakinleri, denize girdikleri, güneşlendikleri, Hekimköy Yelken ve Su Sporları Kulübünün aktivite alanı olmasına rağmen yükselen duvara tepki gösterdi. Bodrum Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğü’ne “utanç duvarı” ile ilgili olarak şikayet dilekçesi yazdılar. .

Hekimköy sakinleri, Hebil Koyu 3799 numarada bulunan arsa ve 116/1 parseldeki Belediye’ye ait araziye Belediye’nin sahip çıkmasını istediler.

Nitekim uyarıları Bodrum Belediyesi’nde karşılık buldu.

Bugüne kadar kaçak ve ruhsatsız yapılarla mücadele eden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın talimatıyla, taş duvara mühür asıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.