Bodrum Gündem

İlçenin en temel sorunu alt yapı

İlçenin en temel sorunu alt yapı

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, Bodrum’un en önemli sorunlarını anlattı. Başkan Karahan, “en önemli sorun alt yapı” dedi.

Bodrum Gündem Haber

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, Bodrum’un güncel meseleleri ile ilgili konuştu. İlçenin sorunlarını anlatan Karahan en temel sorunun alt yapı olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Alt yapıyı çözemediğiniz de üst yapıyı da güzelleştiremiyorsunuz”

“Bodrum, 2014 yılına kadar 10 ayrı belediye ile yönetildi. Büyüklükleri, seçmen profilleri, öncelikleri ayrı 10 belediye. Bu belediyeler kapandı ve Bodrum tek belediyeye düştü. Bunun getirdiği sıkıntılar var. Alt yapısı tamamlanmamış belediyeler var. En acil ve en önemli sorun verilerle önümüze getirdiğimizde yüzde 67 ile alt yapı olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü alt yapıyı çözemediğiniz zaman üst yapıyı da güzelleştiremiyorsunuz, peyzaj da yapamıyorsunuz, yol da düzeltemiyorsunuz. Alt yapı ile ilgili 2019’da söz verildiği gibi görev süresi içinde belediye başkanımız hiçbir noktada ne bir kanalizasyon atığı ne de bir denize dışarıdan müdahale olmayacağını belirtti bu 5 yılın sonunda. Alt yapı çalışması sürerken bir yandan eziyettir ancak sonu güzel olur.”

“Nüfus ödeneğinin reel olması gerekiyor”

Bodrum’un bir başka sorunun da eğitim ve sağlık hizmetleri olduğunu ifade eden CHP’li Karahan, “Bodrum’a bakınca ilçeye girişte tabelada 180 bin nüfus yazar ama Bodrum’da hiçbir zaman 180 bin kişi yaşamaz. 430-450 bin civarında nüfus olduğu söyleniyor reel olarak. Devletimiz de 430 bin nüfusa değil 180 bin nüfusa göre ödenek gönderiyor. Buna göre eğitimi ve sağlığı planlıyor. Bunun reel olması gerekiyor. Belediye başkanı da çağrı yaptı. Burada yaşıyorsan, buranın suyunu tüketiyorsan, yiyip içiyorsan kaydınızı buraya alın diye. Bu çağrış sonucu 7 bin kişilik nüfus artışı oldu ama hali hazırda burada yaşayıp da kaydını almayanlar var. Hükümetimizin görmesi gereken, Bodrum’da yaşayanların yaşam alanlarının daraltılmasını engellemektir.” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.