Bodrum Gündem

Milli Eğitim Müdürleri bizimle dalga mı geçiyorsunuz?

Milli Eğitim’in son 20-30 yılda geldiği durumu görenler neredeyse veciz söz haline gelmiş şu cümleyi tekrar ederler; “Şu Mektepler Olmasa Maarifi Ne Güzel İdare Ederdim”

Kimin söylediği tam olarak bilinmese de, Osmanlı’da II. Abdulhamid döneminde Maarif Nazırlığı (Milli Eğitim Bakanlığı) görevini üstlenen biri tarafından söylendiği biliniyor. Osmanlı Maarif Nazırları Emrullah Efendi, Haşim Paşa ya da Zühtü Paşa hangisi söylemiş olursa olsun bu günü öngörüp söylemiş.

Milli Eğitimin geldiği son duruma bakınca bir baba olarak içim acıyor.

Oysa Yeni sistemin Milli Eğitim Bakanı olarak 10 Temmuz 2018’de atanan Ziya Selçuk hepimizi çok umutlandırmıştı. Türkiye Zekâ Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜBİTAK Grup Yürütme Komitesi Üyesi olan Ziya Selçuk rehberlik, davranış gözlemi, iletişim, gelişim, öğrenme ve mizaç konularında çeşitli araştırmaları da var. Aynı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gibi.

Ne yazık ki hayal kırıklığı yaşadık, özellikle Pandemi sürecinde hem Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, hem de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ikisi de sınıfta kaldılar.

Hele son günlerde ülkemizin en önemli bakanlıklarında görev yapan bu iki isim güvenirliliklerini kaybettikleri gibi, her şeyi yüzlerine gözlerine bulaştırdılar.

Bir baba olarak 2 Mart’tan bu yana hop oturup, hop kalkıyorum. Hani normalleşme adı altında, tüm yurtta bir gevşekleşme başlatıldı ya, hem sağlık bakanlığı, hem de Milli Eğitim başarısız bir yönetim sergileyerek öğrencileri, velileri, öğretmenleri ve eğitim yatırımcılarını kararsız ve tutarsız kararları ile tedirgin ettiler.

Geçen hafta köy okullarının açılmasına karar verildi. Bodrum’da köy statüsünde bir yer yok biliyorsunuz. 2014’de Muğla Büyükşehir olmasından dolayı Bodrum’daki tüm köyler mahalle statüsüne döndü. Bir duyduk, bazı okullar köy okulu statüsünde denilerek açılmış. Vardır bir bildikleri dedik bekledik.

Sonra yine bir duyduk ki; 8 Mart 2021 Pazartesi günü Muğla İl Milli eğitim Müdürlüğü tarafından tüm ilçelere gönderilen yazı ile köy statüsünde açılmış özel okullar dahil olmak üzere; İl genelinde tüm resmi/özel okullarda, okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı yüz yüze eğitim; İlkokulların 1.2.3.4.sınıflarının haftada iki gün okullarda seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze ve üç gün uzaktan eğitim almasına,

8.ve 12.sınıflarda ise yüz yüze eğitimin devam etmesine karar verilmiş ve ilçeler kanalıyla okullara tebliğ edilmiş. Biz veliler bişey anlamadık ama okul yöneticileri anlamıştır herhalde dedik. Bu arada 5.6.7. sınıfların tamamen online eğitim alması kararını neremize koyacağız ben anlamadım. Anlayan da beri gelsin.

Sonra yine duyduk ki; Bodrum’da bir, iki özel okul sanırım benim gibi anlamamışlar, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünün kararını takmayarak tam gün yüz yüze eğitime devam ediyorlar. Haydaaaa kafalar gene karıştı. Bodrum eğitim kurumlarının bazıları açık, bazıları kapalı olunca bir veli olarak tedirginliğim yine arttı. Benim çocuğumun okulu neden kapanıyor, acaba bir sorun mu var diye düşündüm. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri bir karar alırsa ve buna bazı okullar uyuyor, bazı okullar da uymuyorsa o zaman bir sorun var demektir.

Bakın İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri hatırlatmak isterim ki; bizlerin en değerli varlıkları evlatlarımızdır. Onların sağlığı ve geleceği her şeyden daha önemlidir. Hem toplum sağlığını tehdit açısından hem de mevzuata aykırı davranılması nedeniyle bu çifte standart uygulamadan bir veli olarak rahatsız oldum.

Eğer bir karar alındıysa bütün okullarda uygulanmalı. Buna haksızlık derler. Konu ile ilgili olarak sanıyorum Bodrum Kaymakamlığı da gereğini yapacaktır diye düşünüyorum.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.