Bodrum Gündem

Bensu Narlı, Serhat K. tarafından av tüfeğiyle öldürüldü

Bensu Narlı, Serhat K. tarafından av tüfeğiyle öldürüldü

Muğla Milas’ta yaşayan Bensu Narlı, Serhat K. adlı erkek tarafından av tüfeğiyle vurularak öldürüldü.

Bodrum Gündem Haber

DHA’da yer alan habere göre Bensu Narlı’nın evine giden Serhat K, yanında bulunan tabancayı ateşleyip Narlı’yı göğsünden vurdu. Silah sesini duyan çevredekiler durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Serhat K. olay yerinden kaçarken sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Narlı’nın hayatını kaybettiği belirlendi.

Serhat K. daha sonra yakalanarak gözaltına alınırken ilk ifadesinde, “Bensu eski kız arkadaşımdı. Başka biriyle görüştüğünü öğrendim. Ne olduysa o zaman oldu” gibi çoğu kadın cinayetinde katillerin kullandığı ifadeleri sıraladı.

Narlı’nın cenaze töreninde kadın cinayetlerine karşı mücadele çağrısı

Bensu Narlı’nın cenaze töreninde kadınlar “İstanbul Sözleşmesi uygulansın” dedi, kadın cinayetlerinin durdurulmasını istedi.

Narlı’nın cenaze törenine ailesinin ve yakınlarının yanı sıra Milas Kadın Dayanışa Derneği, Eğitim Sen, Muğla Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu, CHP, EMEP, HDP ve çok sayıda kadın katıldı.

Narlı’nın evinin önünden kaldırılan cenazesi ile birlikte Güllük mezarlığına kadar yürüyüş yapan kadınlar, “İstanbul Sözleşmesi uygulansın”, “Erkek vuruyor devlet koruyor” sloganları attı.

Benus Narlı’nın annesi Sevilay Uzun, kızının katledilmesine isyan ederken yürüyüş öncesi konuşan Eğitim Sen Bodrum Temsilcisi Yüksel Okyay, “Acınızı paylaşıyoruz” diyerek tüm kadınlara birlikte mücadele etme çağrısı yaptı. Okyay “Bu cinayetleri durdurabiliriz, engelleyebiliriz. Kadınlar olarak bu cinayetleri durdurmak için, İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması, katillerin en ağır cezayı alması için birlikte yürüyelim. Ailenin yanında olalım, o katilin en ağır cezayı alması için dayanışma içinde olalım” diye konuştu.

Kaynak : Evrensel Gazetesi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.