Bodrum Gündem

Milaslı Sanatçı Nazmi Yükselen kabri başında anıldı

Milaslı Sanatçı Nazmi Yükselen kabri başında anıldı

Milaslı devlet sanatçısı Nazmi Yükselen ölüm yıl dönümünde Milas Şehir Mezarlığı’nda bulunan kabri başında anıldı. Sevenleri değerli sanatçı Nazmi Yükselen’in kabrine karanfiller bırakarak, dua etti.

Bodrum Gündem Haber

Gerçekleştirilen anma törenine Milas Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt İlter, sanatçının ailesi ve sevenleri katıldı.

“Türk Halk Müziği’ne çok büyük hizmetleri olan sanatçımızdı”

Anma Töreninde bir konuşma gerçekleştiren Milas Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt İlter; “Bugün değerli sanatçımız Nazmi Yükselen’i ölüm yıldönümünde anmaya geldik. Milasımızın yetiştirdiği çok değerli ses sanatçısıydı. Derlemeleri olan kültürümüze hizmet eden, çok büyük bir sanatçıydı. Milaslı olarak ilk devlet sanatçısı unvanına sahip kişiydi. Bodrum Hakimi, Karaova Düğünü, Şu Milas’ın İçinde, Ormancı gibi derlemeleriyle Türk Halk Müziğine çok büyük hizmetleri olan sanatçımızdı. Ben onu hep lacivert takım elbisesi, yakasındaki kırmızı karanfili ile hatırlıyorum. Ruhu şad olsun. Işıklar içinde uyusun. Allah rahmet eylesin” diyerek, sanatçının özgeçmişi hakkında bilgiler verdi.

Milas Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt İlter’in ardından söz alan Nazmi Yükselen’in kızı Nihal Yükselen Cığız; “ Sanatçıların en büyük isteği unutulmamaktır.  Bugün bu törenin gerçekleşmesindeki katkılarından dolayı Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a teşekkür ederim” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.