Bodrum Gündem

Chp Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka Başkan Aras’ı ziyaret etti

Bir dizi ziyaret için Bodrum’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi, 24, 25 ve 26’ncı dönem Milletvekili Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı makamında ziyaret etti.

Bodrum Gündem Haber

CHP Bodrum İlçe Başkanlığı ziyaretinin ardından Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı makamında ziyaret eden CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’ya CHP Parti Meclisi Üyesi Gizem Özcan, CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Ege Bölgesi Kadın Kolu MYK Üyesi Nurşen Balcı, Gaziantep Kadın Kolu MYK Üyesi Merve Altınbaş, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP Muğla İl Kadın Kolu Başkanı Aysun Korkut, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Umut Anıl Özdoğan, Muğla ilçeleri kadın kolları başkanları ile CHP il ve ilçe yöneticileri eşlik etti.

Şiddetsiz Kent Bodrum

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve Bodrum’da yürütülen çalışmalar hakkında Nazlıaka’ya bilgiler veren Başkan Aras, şunları söyledi:

“Bodrum’a ve Muğla’ya ekstra önem veriyorsunuz görüyoruz. Şu son dönemde yaşanan özellikle kadına şiddet olaylarında, kadın cinayetlerinde aldığınız pozisyon herkes tarafından takdir ediliyor. Partimizi bu konuda çok iyi temsil ediyorsunuz. Biz de, Bodrum’da yine kadına şiddet, istismar ve cinayet olaylarıyla ilgili Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Birimimizle ve Kent Konseyimizle birlikte çok etkin çalışmalar yapıyoruz. Bodrum’dan Türkiye ve dünyaya şiddetsiz kent Bodrum’u oturtmaya çalışıyoruz.”

Başkan Aras: “İnşallah benden sonra bir kadın başkan olur”

Göreve gelir gelmez iki kadın başkan yardımcısı atadığını ve belediyenin farklı birimlerinde kadın yöneticilerin sayısının arttığını sözlerine ekleyen Başkan Aras, “Bodrum zaten tarihsel olarak kadınların güçlü olduğu bir kenttir. Dünyanın ilk kadın amirali Kraliçe Artemissia’da Bodrum’dan çıkmıştır. Bu yüzden biz gurur duyuyoruz geçmişimizle ve günümüzdeki güçlü kadınlarımızla da gurur duyuyoruz. İnşallah hem siyasette hem idarede, iş dünyasında, turizmde ya da Bodrum’un her konusunda daha fazla kadının yer almasını, karar alıcı olarak yer almasını doğru buluyoruz. İnşallah benden sonra Bodrum’da bir kadın başkan olur diye düşünüyorum ama Bodrum’dan bir kadın milletvekili kesinlikle olması lazım yada Muğla’dan. Bunu da çok önemsiyoruz.” dedi.

Çok güzel bir kent, ama yönetimi çok zor bir kent

Başkan Aras’ın ardından teşekkürlerini ileterek konuşmasına başlayan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka şunları ifade etti:

“Daha öncesinde Muğla ziyaretlerim kadına yönelik şiddet davalarını takip niteliğindeydi. Bu yüzden bu sefer daha olumlu bir şey için, yine kadına yönelik şiddete dikkat çeken ama aynı zamanda olumlu olan bir içerik için bir arada olmak ta çok mutluluk verici. Öncelikle şunu söyleyeyim; burası dışı seni yakar içi beni yakar denilecek nitelikte bir kent. Çok güzel bir kent, ama yönetimi çok zor bir kent. Entellektüel düzeyi yüksek insanlardan oluşuyor bu yüzden talepler yüksek, takip sistemi kuvvetli. Dolayısıyla böyle bir yerde bir yandan beklentileri karşılayıp bir yandan sonraki süreçlerde iz bırakacak değişimlerin, dönüşümlerin imzacısı olabilmek, diğer taraftan askeri kökenlisiniz belli bir düzen, disiplin içerisinde sistematik bir çalışma biçimiyle hareket edebilmek çok kolay işler değil. Bu yüzden kutlarız çalışmalarınız için de, başarılarınızın da devamını diliyorum başkanım.”

Konuşmaların ardından Başkan Aras, Nazlıaka’ya Bodrum’da kadın üreticiler tarafından üretilen el emeği hediyelik eşyalar ile Mazı Mahallesi’ndeki kadınlar tarafından toplanan şifa kaynağı otlardan hediye verdi.

Çanakkale Zaferi Müze Sergisi ziyaret edildi

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka makam ziyaretinin ardından Başkan Aras ve beraberindekilerle birlikte 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri kapsamında, Çanakkale Zaferi ruhunu yaşatmak amacıyla; Bodrum Belediye Meydanı’nda 4 adet çadır içerisinde açılan “Çanakkale Zaferi Müze Sergisi”ni ziyaret ederek, performans sanatçıları tarafından dönemin ruhunu anlatan heykel gösterisini izlediler.

Yaşam Hak Kadın Ormanı’nda fidanlar toprakla buluştu

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka daha sonra Çırkan Mahallesi’nde Bodrum Belediyesi’ne ait yeşil alanda oluşturulan Yaşam Hak Kadın Ormanı’nda fidan dikim etkinliğine katıldı.

Çam fidanının toprakla buluşmasının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Nazlıaka, “Burada her bir yaşamını kaybetmiş olan kız kardeşimizi bu ağaçlarla birlikte ölümsüzleştireceğiz.” dedi.

Yaşam Hak Kadın Ormanı’ndaki etkinliğin ardından Bodrum Kadın Sığınma Evi ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde açılışı gerçekleştirilen Bodrum Kadın Danışma Merkezi’ni ziyaret eden CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.