Bodrum Gündem

Destek protokolleri imzalandı

Destek protokolleri imzalandı
19.03.2021
0
A+
A-

Arkeolojik kazılara yardımcı olmak, Muğla’nın tarihi ve kültürel varlıklarının tanıtımını sağlamak, tarih ve kültür değerlerini sevdirmek, gerek ulusal gerekse uluslararası tanıtımına ve gelişimine daha geniş katkı sağlamak amacı ile Labraunda Antik Kenti ve Sedir Adası Kedrai Antik Kenti için hazırlanan destek protokolleri imzalandı.

Bodrum Gündem Haber

Vali Orhan Tavlı Başkanlığında, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek,  İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl, İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanları Özgen Uysal, Suat Esin, Yüksel Aslan, Muğla Turist Rehberleri Odası Başkanı Hamdi Turhan, Muğla Müze Müdürü Gülnaz Savran, Milas Müze Müdürü Mehmet Çelebi, Ula’ya bağlı Sedir Adası Kedrai Antik Kenti Kazı Bilimsel Danışmanı Prof. Dr. Adnan Diler ve Milas’a bağlı Labraunda Antik Kenti Kazı Başkanlığını Prof. Dr. Olivier Can Henry’nin yürüttüğü ve kendisi yurt dışında olduğu için yerine yardımcısı Arş Gör. Dr. İpek Dağlı’nın  katıldığı toplantıda hazırlanan destek protokolleri taraflar arasında imzalandı.

Vali Orhan Tavlı, Muğla’daki antik kentlerin önemine vurgu yaparak, bu protokoller ile Muğla İl Kültür Turizm Müdürlüğün ilgilendiği antik kentlerin diğer kurumlarla da iş birliği içinde sahip çıkarak daha aktif hale gelmesi için uğraş verdiklerini söyledi.

Kazı Başkanı Yardımcısı Arş Gör. Dr. İpek Dağlı, Karia bölgesinde çalışmalar yürüten Türk ve yabancı birçok bilim insanının makalesinin yer aldığı Karialılar isimli kitabı Vali Orhan Tavlı’ya takdim etti.

Toplantının sonunda Kazı Bilimsel Danışmanı Prof. Dr. Adnan Diler ve Kazı Başkanı Yardımcısı Arş Gör. Dr. İpek Dağlı yaptıkları kazılarla ilgili kısa bilgiler sunarak bilgilendirme yaptılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.