Bodrum Gündem

Gumbel Group’un Bodto Ziyareti

Gumbel Group’un Bodto Ziyareti

Gumbel Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Herdem, Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Bölge Müdürü Barış Aygener, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’u ziyaret etti. 

Bodrum Gündem Haber

Güneş enerjisi sektörünün lider firması Gumbel Group yöneticileri, 2023 yılı itibariyle grup şirketlerini Bodrum’a taşıma kararı aldıklarını belirtti.

BODTO Başkanı Mahmut Kocadon ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek “Bodrum’un Gumbel Group gibi yenilenebilir enerji alanında uzmanlaşan şirketlere ihtiyacı var. Bodrum yılın büyük bir zamanında güneş alan bir yer. Bu potansiyelden faydalanmamız gerekiyor. İlçemizin ekolojisine, dokusuna zarar vermeyen çözümleri tercih etmemiz gerekiyor. Gumbel Group’un ilçemiz ekonomisine katkı sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

“Enerjinin rotasını güneş çiziyor”

Gumbel Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Herdem, “ Gezegenimiz ve insanlık olarak tam bir dönüm noktasındayız. Pandemi söz konusu süreci hızlandırdı. Dünyada fosil yakıtlara dayalı enerjiler yerini yenilenebilir enerji kaynaklarına bırakıyor. Yenilenebilir kaynaklar olan güneş, rüzgâr, biyokütle arasından ise güneş enerjisi en çok tercih edileni. Bir kere ülkemiz güneş enerjisi söz konusu olduğunda çok avantajlı. Enerjinin rotasını güneş çiziyor. Gerek güneş alma sıcaklık dengesi gerek tüketildiği yerde üretilme gerekse yatırım maliyetleri açılarından güneş enerjisinin stratejik önemi hem ülkemiz özellikle Bodrum için her geçen gün fark ediliyor. Amacımız söz konusu potansiyeli yaşama geçirmek” diye konuştu.

“Ege’ye güneş tüm yönleriyle doğacak”

Ziyarette Gumbel Group Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Bölge Müdürü Barış Aygener, “Dünya ciddi bir iklim krizi ve ekolojik yıkımı yaşıyor. Gezegenimizin yeşil enerji ihtiyacı her gün artıyor. Güneş büyük bir potansiyel. Ege’yi güneşlendirmek ve güneşten gelen gücü ülkemiz ekonomisine kazandırmayı hedefliyoruz. Ege’ye güneş tüm yönleriyle doğacak.” dedi.

Yorumlar