Bodrum Gündem

Dünya Su Günü toplantısı basın açıklaması

Dünya Su Günü toplantısı basın açıklaması

Bodrum Kent Konseyi Su Çalışma Grubu, Birleşmiş Milletlerin Dünya Su Günü olarak ilan ettiği 22 Mart 2021 Pazartesi günü toplandı. Pandemi süreci de dikkate alınarak bir süredir bir araya gelinmeden yürütülen çalışmalar ile ilgili durum değerlendirmesi ve gelişmeler müzakere edildi.

Bodrum Gündem Haber

Birleşmiş Milletler bu yılki Dünya Su Günü etkinliklerinin ana temasını “suyun değeri” olarak belirlenmiş olduğunu ifade eden Su Çalışma Grubu açıklamaya şu şekilde devam etti. “Suyun fiyatının ötesinde bir değerinin olduğu, tüm dünyada zaten kısıtlı olan temiz ve içilebilir suya erişimin, suyun tasarruflu kullanımının sağlanması ve bunun için farkındalığın arttırılması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmesi kararlaştırıldı.”

Bodrum Kent Konseyi Su Çalışma Grubunun açıklaması şu ifadeler ile devam etti “Esasen kendi suyu olmayan, buna karşılık bir taraftan hızla artan nüfusun su ihtiyacının karşılanması, diğer taraftan da tarım ve turizm faaliyetlerinin sürdürülebilmesi bakımından Bodrum’un su sorununun sürekli gündemde olması kaçınılmazdır.”

Açıklama “Su Çalışma Grubu olarak, Bodrum’un su sorunu konusunda öncelikli konular ile birlikte, suya ilişkin tüm etmenleri, birbirini etkileyen bir bütün halinde değerlendirmeye çalışan bir anlayış çerçevesinde değerlendirerek, ilgili kurumsal yapılar nezdinde koordinasyonu arttırmak amacıyla çalışmalara devam edilmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda MUSKİ ve DSİ yetkilileri ile yapılan toplantıların ardından Nisan ayının ikinci haftasında Muğla Milletvekili Sayın Yavuz Demir ile de bir toplantı gerçekleştirilecek.” cümleleri ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.