Bodrum Gündem

Türkiye’de coğrafi işaretli ürün sayısı 688’e ulaştı

Türkiye’de coğrafi işaretli ürün sayısı 688’e ulaştı
25.03.2021
0
A+
A-

Son yıllarda Türkiye genelinde coğrafi işaretli ürün sayısı giderek artıyor. Türk Patent ve Marka Kurumundan onay alan coğrafi işaretli ürün sayısı 23 Mart 2021 itibariyle 688’e, coğrafi işaretli zeytinyağı sayısı ise 16’ya ulaştı.

Bodrum Gündem Haber

Türkiye’de Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaretler Dairesi Başkanı Hakan Kızıltepe’yi Ankara’da ziyaret eden, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas zeytinyağına TPMK’dan ve AB’den coğrafi işaret alınmasından sonra markalaşmanın arttığını belirtti. Milas zeytinyağının AB’den coğrafi işaret almayı başaran ilk ve tek Türk zeytinyağı olduğunu belirten Reşit Özer, coğrafi işaretin markalaşmayı da arttırdığını ifade etti. Özer, Milas’taki zeytinyağı markası sayısının kısa sürede 69’a ulaştığını belirterek, Milas’ta coğrafi işaretli zeytinyağı markası sayısının ise 19’a yükseldiğini anlattı.

TPMK Coğrafi İşaretler Dairesi Başkanı Hakan Kızıltepe de, Milas zeytinyağına AB’den coğrafi işaret alınması nedeniyle MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i kutladı. Coğrafi işaretlerin markalara çok büyük değer katmasının yanı sıra üreticileri de bilinçlendirdiğini anlatan Hakan Kızıltepe, aynı zamanda üretimde kalitenin artmasına da katkıda bulunduğunu belirtti. Kızıltepe, TPMK’den coğrafi işaret alan ürün sayısının 688’e ulaştığını, bunların arasında coğrafi işaretli zeytinyağı sayısının ise 16 olduğunu söyledi. Hakan Kızıltepe, MİTSO tarafından AB’ye yapılan başvuru ile Milas yağlı zeytinine AB’den coğrafi işaret alınması sürecini de yakından takip ettiklerini anlatarak kısa sürede AB coğrafi işaret onayının geleceğini umduğunu dile getirdi.
TPMK’ndan coğrafi işaret alan Türk zeytinyağları:
1-Akhisar Uslu Zeytinyağı,
2-Akhisar Domat Zeytinyağı,
3-Altınözü Zeytinyağı,
4-Aydın Memecik Zeytinyağı,
5-Ayvalık Zeytinyağı,
6-Bayramiç Kazdağları Zeytinyağı,
7-Burhaniye Zeytinyağı,
8-Derik Halhalı Zeytinyağı,
9-Edremit Zeytinyağı,
10-Güney Ege Zeytinyağı,
11-Kilis Zeytinyağı,
12-Milas Zeytinyağı,
13-Mut Zeytinyağı,
14-Nizip Zeytinyağı
15-Tarsus Sarıulak Zeytinyağı
16-Kuzey Ege Zeytinyağı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.