Bodrum Gündem

Zeytinyağı üreticisi mağdur ediliyor

Zeytinyağı üreticisi mağdur ediliyor

Chp Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu zeytinyağı üreticileri ile ilgili basın açıklaması yayımladı.
Bodrum Gündem Haber

Zetinyağı üreticileri ile ilgili yapılan basın açıklamasının başında “Ülkemiz tarımı hiçbir iktidar döneminde, AKP’nin çiftçiyi desteklemeyen, üreticimizi korumayan politikaları nedeniyle olduğu kadar mağdur olmadı…” ifadeleri yer aldı.
Adem Zeybekoğlu’nun açıklaması şu şekilde devam etti, “Şimdi de, Ticaret Bakanlığı zeytinyağının dökme olarak ihraç edilmesine 31 Ekim 2021 tarihine kadar yasak getirdi. Sadece kutulu, ambalajlı zeytinyağı ihracatına izin verileceğini belirten Bakanlık, ayçiçeği, aspir ve kanola yağının ithalatında 30 Haziran tarihine kadar gümrük vergisi alınmayacağını duyurdu…”
Basın açıklaması, “İhracatı yasaklayan, ithalatı önceleyen bu politikalar ülkemize zarar vermektedir. Halbuki çiftçimize destek verildiğinde, göğsümüzü kabartacak başarılara imza atıyorlar. Coğrafi işaret alan Milas zeytinyağı üreticilerimiz bunun en güzel örneğidir. Zeytinyağı ihracatının yasaklanması zeytin üreticilerimizin tepkisini çekmiştir. Ülkemize zarar veren bu uygulamadan bir an önce dönülmelidir…” cümleleri ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.