Bodrum Gündem

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Muğla’da Chp’li Belediyelere ne kadar destek sağladı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Muğla’da Chp’li Belediyelere ne kadar destek sağladı?

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplaması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi. Girgin, soru önergesinde “Muğla’da yer alan ilçe belediyelerine ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ile bağlı kuruluşlarına ayni veya nakdi olarak yapılan desteklemeler nelerdir? 2014 yılından bu yana İlimizdeki hangi ilçe belediyelerine ne kadar ayni ve/veya nakdi yardım yapılmıştır?” diye sordu.

Bodrum Gündem Haber

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin “Çevre Gelirlerinin Takip ve Tahsili ile Tahsilat Karşılığı Öngörülen Ödeneğin Kullanımı Hakkında Yönetmelik” hükümleri kapsamında 2014 yılından bu yana Muğla’da yer alan ilçe belediyelerine ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ile bağlı kuruluşlarına ayni veya nakdi olarak yapılan desteklemeler nelerdir? “Yönetmelik hükümleri uyarınca varsa yapılan destekleme taleplerinden Bakanlığınızca uygun görülen olmuş mudur? Uygun görülmedi ise yasal gerekçesi nedir?” dedi.

Muğla’da hangi ilçe belediyesine hangi desteği verdiniz? Hangi idarelerin yatırım projelerini desteklediniz?

Muğla Milletvekili Girgin verdiği soru önergesinde “İlimizde içme suyu ve atık su hizmetlerini sunmakla yükümlü Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü varken sektörle ilgili su tankeri, vidanjör gibi ayni yardımların  iktidar partisinin İlçe Belediyelerine verildiği doğrumudur?

Doğru ise 2014 yılından bu yana İlimizdeki hangi ilçe belediyelerine ne kadar ayni ve/veya nakdi yardım yapılmıştır? Ülkemizde korunacak alan statüsünde (Özel Çevre Koruma Alanları, Doğal Sit Alanları, Milli Parklar vs.) çok yüksek miktarda alanı içinde barındıran eşsiz doğal güzelliklere sahip Muğla’da; 2014 yılından bu yana 644 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 13/A Maddesinin “e” bendi uyarınca hangi yatırımlar hayata geçirilmiş veya hangi idarelerin yatırım projeleri desteklenmiştir?”

Bakanlık Muğla’dan ne kadar gelir elde etti? Yatırım desteklemeleri niçin durduruldu?

“Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki Yerlerin İdaresi Hakkında Yönetmelik” hükümleri uyarınca yürütülen iş ve işlemlerden Bakanlığınızca Ülkemiz genelinden ve Muğla İlinden ne kadar gelir elde edilmiştir?” diye soran Girgin  644 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname de belirtildiği üzere korunacak alanlara ilişkin finansman kaynağı sağlamak amaçlı olarak kullanılmış mıdır ve hangi yatırımların finansmanında kullanılmıştır?  2011 yılında 648 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yetki ve sorumluluk Bakanlığınıza geçtiğinden bu yana Muğla’daki yatırım ve yatırım desteklemeleri neden durdurulmuştur?” diye sordu.

12 milyon liranın ne kadarı Muğla’ya harcanacak?

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin verdiği soru önergesinde “Korunan Alanlarda Atıksu Yönetimi” isimli proje için toplam 12 Milyon TL ödenek tahsis edildiğini belirterek tahsis edilen bu ödenekle Muğla İl’inde hangi yatırımın hayata geçirileceğini sordu.

Yarım kalan Bozburun kanalizasyon ve atıksu yatırımı için bir çalışmanız var mı?

“Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesinde yer alan Mülga Bozburun Beldesi’nde Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığının destekleri ile  yapımına başlanan ve yarım kalan kanalizasyon ve atıksu arıtma tesisi yatırımının tamamlanması adına Bakanlığınızca bir çalışma yürütülmekte midir?” 

Datça’da vatandaşlar 2017 yılından beri bekliyor.

ÖÇK bölgesinde yer alan Datça- Bozburun’da 2017 yılından bugüne vatandaşların içme suyu sorunun çözümünü beklediğini belirten CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin “Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesinde yer alan Datça İlçesi Sındı, Yaka, Mesudiye ve Cumalı Mahallelerinin içme suyu sorununu çözüme kavuşturacak olan projenin; Bakanlığınız Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nce finanse edileceğini 2017 yılında öğrenmiş ve bölge halkımız adına büyük mutluluk duymuştuk.  Ne yazık ki proje halen hayata geçirilmemiş olup Bakanlığınızca yatırıma ne zaman başlanacaktır?” dedi.

Fethiye körfezi için bir çalışmanız var mı?

Muğla Milletvekili Süleyman Girgin soru önergesinde “Dönemin Muğla Valisi Sn. Esengül CİVELEK tarafından Fethiye Körfezi’nin deniz dibi temizliğinin, Bakanlığınıza bağlı bir vakfın da ortaklığının olduğu MUÇEV isimli şirket tarafından finanse edileceği deklare edilmişti. Geçen dönem içinde ne yazık ki bu konu ile ilgili de bir gelişme olmamıştır. Fethiye Körfezi’nin deniz dibi temizliği ile ilgili Bakanlığınızca veya bağlı iştiraklerinizce herhangi bir çalışma yürütülmekte midir?” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.