Bodrum Gündem

Bakanlık kamu emekçilerinin taleplerine kulak vermeli

Bakanlık kamu emekçilerinin taleplerine kulak vermeli

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a, kamu emekçilerinin taleplerine kulak verme çağrısında bulundu.

Bodrum Gündem Haber

Girgin modern bir devlet yapılanmasının en önemli ayaklarından birinin kamu emekçileri için adaletli, eşit ve özgür bir çalışma ortamı olduğunu vurgulayarak, “ülkemiz kamu emekçileri yıllardır verdikleri örnek mücadele ile Türkiye çalışma yaşamının iyileştirilmesi için çaba sarf ediyorlar, Bakanlık üzerine düşeni yapmalı, kamu emekçilerinin taleplerini karşılamalıdır” dedi.

“Kamu emekçileri gerçek toplu sözleşme hakkı istiyor”

Girgin, konuşmasında “Kamu emekçileri gerçek toplu sözleşme hakkı istiyor. Elektronik ortamda e-devlet üzerinden sendikalara üye olmak istiyor. Kamuda kadrolu-sözleşmeli ayrımına son verilmesini istiyor. Toplu sözleşmelerinin yıllık yapılmasını istiyor. Yıllık izinlerinin iş gücü olarak verilmesini istiyor” diyerek, “kamu emekçileri için, 4688 sayılı kanunun 28 inci maddesinde sayılan konular başta olmak üzere özgür toplu sözleşme önündeki yasal engellerin kaldırılması, böylece toplu sözleşme konularının yasa ile düzenlemekten vazgeçilmesi gerekmektedir” dedi.

“3600 ek gösterge sözleri tutulsun”

Girgin konuşmasının devamında kamu emekçilerinin taleplerini aktarmaya devam etti. Girgin şunları söyledi: “Kamu emekçileri, özür grubu kapsamının genişletilmesini istiyor. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu yapısının eşit olmasını istiyor. İkramiye hakkı istiyor. Vergi dilimi mağduriyetinin giderilmesini istiyor. Yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılarak eşitlik ilkesine uyulmasını istiyor. Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının merkezî olarak her yıl yapılmasını istiyor. Emekli aylığındaki düşüşün engellenmesini istiyor. 4/B uygulamasına son verilmesini istiyor.”

Girgin konuşmasının devamında “kamu emekçilerine verilen 3600 ek gösterge sözleri tutulmalıdır” diyerek konu hakkında şu bilgileri verdi: “3600 ek gösterge verilecek gruplar ile sayılmayan hizmet sınıfları, bunların arasında lise öğrenimi ile yükseköğrenim görmüş olanların, keza emeklilerin nasıl yararlanacakları, söz konusu düzenlemeden çalışırken mi emeklilikte mi yararlanılacağı belirsizliğini korumaktadır. İktidar 3600 ek gösterge taahhüdünü yerine getirirken sosyal tarafların katılımı ile katsayı adaletsizliği masaya yatırılarak tüm kamu görevlilerinin beklentilerini karşılayacak şekilde yeniden bir katsayı düzenlemesi yapılmalıdır.”

“Devlet memurları kanunu kaldırılsın”

Girgin yamalı bohçaya döndüğünü söylediği “Devlet Memurları Kanunu’nun kaldırılarak, kamu emekçilerimize yaraşır, sosyal tarafların katılımıyla ihtiyaçlara ve modern devlet yapılanmasına imkân verecek bir devlet personel kanunu hazırlanmalıdır” diyerek sözlerini noktaladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.