Bodrum Gündem

Dünya Basın Mensupları Derneği’nin Çırağan’daki Görkemli Toplantısı 2021 – Muhsin Durucan Bodrum Gündem yazıları

Dünya Basın Mensupları Derneği’nin Çırağan’daki Görkemli Toplantısı 2021 – Muhsin Durucan Bodrum Gündem yazıları

Basın, ulusun ortak sesidir. Bir güç, bir okul, bir yol göstericidir.”
Mustafa Kemal Atatürk
*
Dünya Basın Mensupları Derneği’nin kuruluşunun 10. yılı kutlaması, DBMD Genel Başkanı Sayın Muzaffer Tunç’un titiz mi titiz ve özenli organizesinde  29 Mart 2021 tarihinde yapıldı.

Bu yılda Çırağan Palace Kempinski’de; üst düzey kimi yetkililer, vali, kaymakam, belediye başkanı, medya sektörünün öncüleri, ulusal ve yerel TV kanallarının temsilcileri, gazeteci, bürokrat, bilim adamı, İş adamı, sanatçı, dizi ve film yıldızları, vakıf ve dernek başkanlarının davete katılımıyla görkemli görünümde ve içerikte gerçekleştirildi.

Düzenlenen ödül töreni için davetliler salona alındı. Salonda ikram stantları davetlilere ürünlerini sundular. Bir masasının çevresinde oturdum ve gözlemlerimi sürdürdüm. Bu sırada Eşrefoğlu markalı Malatya kayısısının tadımındayken: “Efendim, kaysıyı nasıl buldunuz? ” sorusu ile karşılaştım. Tadı, lezzeti ve görünümü ile kaliteli olduğunu belirttim. Temiz giyimli, güzel konuşan ve güler yüzlü konuştuğumuz kişinin adının Mustafa Boyun olduğunu öğrendim. Başka neleri mi öğrendim? Belirteyim. Mustafa Boyun, Malatya Şire Pazarı A / Blok No:2 adresinde kayısı ve kuruyemiş ticareti yapmaktadır. Karşılıklı söyleşimiz sürdü. Konuşmalarımıza yer yer yeğeni İzzet Erol’da dâhil oldu. 3 Temmuz 2012’de yolumu düşürdüğüm Malatya üstüne değişik konulara değendik. Malatyalı Mali Müşavir güzel insan Salih Ülger’in kulaklarını çınlattık! Milliyet Blog’ta yer alan yazımdan söz ettim.

Salonda konuşlanmış durumda gözlere yansıyan; içecek stantları, leziz Köşkerli Baklavaları, Doping Çiğ Köfte ve Arapgir’in Mor Reyhan Çayı, davetlilere ürünlerinden tadımlık ikramda bulundular.

Maskelerin gizlemesi nedeniyle gözler tanıdık yüzleri bulmada zorlandı! Fotoğraf sanatçısı dostum İsmail Hakkı Bağdat, görüntü aldı. Recep İnecik ile kısa hal hatır sormasında bulunduk. Katılanlar, ödül töreni öncesinde kısa söyleşide bulundular. Başkan Muzaffer Tunç, sevip sayanlarıyla panonun önünde anı görüntüleri verdi.

Programa göre belirlenen saatte davetliler Çırağan Balo Salonundaki yerlerini aldılar. “ Başarıda Yılın EN’leri Ödülleri ” dağıtım törenine geçildi. Önceden saptanan adlara ödülleri; görüntü, alkış ve coşku beraberinde sunuldu.

Shelley ne diyor biliyor musunuz:  “Toplumu törenler bireyi müzik eğititir.” Yeter ki seçmeler isabetli ve hakça olsun!
*
Çağdaş uygarlık düzeyini yakalamak yaratıcı düşüncenin geliştirilmesiyle mümkündür. Hem genel hem de sanatsal anlamda yaratıcı düşüncenin geliştirilmesi için tüm alanlardaki eğitim ve başarı; okul öncesi dönemden başlayarak temel, orta, yüksek eğitim ve meslek süreci ile birlikte meslek sonrası da verilmesi gereken bir beceri olarak görülmelidir. Bu anlamdaki eğitim, diğer dersler sonrasında hayatın bir tamamlayıcısı olarak değil, özellikle kendi öznel yapısı gereği verilmesi gereken zorunlu bir alan olarak kabul edilmelidir.

Her zaman ve her yerde olduğu gibi elbette ki burada da basına önemli ölçüde görev ve sorumluluk düşmektedir. Dünya lideri Atatürk’ün dediği gibi: “Basın, ulusun ortak sesidir. Bir güç, bir okul, bir yol göstericidir.”
*

Yorumlar

  1. İsmail Hakkı Bağat dedi ki:

    Sevgili dost:Gündemi değerlendiren yorum , yazı ve paylaşımların ile yaptığın katkıya ,emeğine çok teşekkür ederim.Selam ile.

  2. İsmail Hakkı Bağdat dedi ki:

    Sevgili dost kalemini yüreğini kutlarım.
    SELAM SAYGI VE SEVGİLER