Bodrum Gündem

Leleg yolu tanıtım çalıştayı gerçekleşti

Leleg Yolu’nun daha geniş kitlelere tanıtılarak turizmde daha etkili kullanılabilmesi ve için “Bodrum’da bahar bir başkadır” gezisi 5-8 Nisan 2021 tarihleri arasında düzenlenecek. Geziye Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden turizm profesyonelleri, Seyahat acentaları, satın alma ve medya katılacak.

Bodrum Gündem Haber

“Bildiğiniz üzere dünyayı, kasıp kavuran ve bir yangın yerine çeviren Covid-19 salgınından en çok etkilenen sektör, turizm sektörü olmuştur.” TÜRSAB Alternatif Turizm İhtisas Başkanı Mustafa Demir ifadelerinin yer aldığı açıklama şu şekilde başlıyor; “Toplumların evlere kapandıkları bu dönemde, turizm çalışanları ve işverenleri, yapay solunumla hayatta kalmaya çalışmaktadır. Devletimizin gayreti, Turizm Bakanlığı’mızın planlaması ve sektörün kanunla kurulmuş tek STK’sı TÜRSAB’ın emekleri ile oluşan zararı mümkün olan en az şiddetle atlatıyor olsak bile, sektör yoğun bakımdadır…”

Turizm sezonunu 12 aya çıkartmaya muktedir değildir

TÜRSAB Alternatif Turizm İhtisas Başkanı Mustafa Demir açıklamasına şu ifadeler ile devam etti; “Muğla Valimiz Sayın Orhan Tavlı’nın bizlere olan inancı ve kattığı güçle, 2020 yılında başladığımız Alternatif Turizm öğelerinin planlanması, tanıtılması ve korunması ile projemizin bu ayağında, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden turizm profesyonellerini, satın alma heyetlerini, medya ve seyahat acentalarını Bodrum’da misafir edeceğiz. ‘Bodrum’da Her Mevsim Bahardır’ mottosu ile Bodrum’un doğa ve tabiat güzelliklerini katılımcılara tanıtarak, kısalmakta olan turizm sezonunu uzatmaya gayret edeceğiz. Yıllarca, Bodrum turizmcilerinin hayali olan ‘12 ay turizm’ kavramının, uzun vadeli planlama ile mümkün olacağına inanıyoruz. Hiçbir ürün tek başına, sezonu 12 aya çıkartmaya muktedir değildir. Kimsenin elinde sihirli değnek yoktur. Ancak doğru strateji, planlama ve algı yönetimi ile her şey mümkündür…”

Açıklama şu ifadeler ile devam etti; “Akıllı bir müteşebbis, dünyada kimsenin ihtiyacı olmadığı bir gazlı içeceği, dünyanın en çok satan materyali haline getirebiliyorsa, biz neden herkesin ihtiyacı olan temiz hava, sağlıklı yaşam ve temiz gıda içeren doğamızı, tabiat varlıklarımızı, kültürümüzü ve mutfağımızı vazgeçilmez bir öğe haline getirmeyelim? Doğru pazarlama, doğru strateji, doğru algı yönetimi ve doğru insanla her şey başarılır. Bu memleketin çocukları neleri başardılar, tarihe bakarsak görürüz. Pandemiden sonra turizmi başlatma mücadelesine, turizmin kurtuluş savaşı diyoruz. Kamu, STK’lar, meslek örgütleri, müteşebbisler ve halk bir araya gelirsek, her zorluğu atlatabileceğimize inancımız tamdır. Ya evlerde oturup, ‘ah korona, vah korona, nerede bu belediye, nerede bu ticaret odası, nerede bu hükumet?’ diye serzenişte bulunacak ve depresyona girecektik; ya da atalarımızdan, nenelerimizden, öğrendiğimiz gibi son atımlık kurşunumuzla savaşa katılacaktık. Bizler Bodrumlu turizmciler olarak mücadeleyi seçtik. Daha önce denenen yollar yanlıştı veya kapalı çıktı diye mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Ünlü komutan Hanibal’ın dediği gibi ‘Ya bir yol bulacağız ya da bir yol yapacağız’ ona bir eklemede biz yapalım, ‘ama bu yoldan vazgeçmeyeceğiz’.

Bodrum’un ortasından geçen ve Bodrum Ticaret odası ile GEKA’nın, 2016 yılında açtığı Bodrum Leleg Yolu’nun, Bodrum’un tabiat varlıklarını tanıtmakta en iyi materyal olduğunu biz biliyoruz ve tüm dünyanın bilmesini sağlayacağız.”

Açıklama “Bu mücadelemizde bizlere destek olan; Bodrum Kaymakamı Sayın Bekir Yılmaz, Bodrum Tanıtma Vakfı ve Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aras, Muğla Turizm İl Müdürümüz Zekeriya Bingöl, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, TÜRSAB Bodrum Bölge Temsil Kurulu Başkanı Yüksel Aslan’a ve projede yer alan tüm partner ve sponsor firmalara yürekten teşekkür ederiz.” şeklinde tamamlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.