Bodrum Gündem

Muğla Yeme İçme ve Eğlence Sektörünün Durumun Farkındayız

Muğla Yeme İçme ve Eğlence Sektörünün Durumun Farkındayız

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Yeme İçme ve Eğlence Sektör temsilcileri ile Bodrum’da bir araya geldi…

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

Yeme İçme ve Eğlence Sektörü Pandemi sürecinde en zor durumda kalan sektörlerden birisi oldu. Bir yılı aşkın bir süredir kapalı olan işletmeler ile birlikte binlerce sektör çalışanı da mağdur oldu. Yeme içme ve Eğlence sektöründe sadece Muğla’da 6 bin 600 işletme bulunurken, bunların 4 bin 663’ü TAPDK Belgeli, yani alkol satışı yapan işletmeler sınıfında yer alıyor. Türkiye’nin TAPDK belgeli işletmelerin yüzde 20’si Muğla il sınırları içinde faaliyet gösteriyor.

Muğla ilinde faaliyet gösteren sektör temsilcileri bir araya geldi…

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Bodrum, Marmaris, Fethiye, Datça, Akyaka ve Menteşe’de faaliyet gösteren işletmelerin temsilcileri ile Bodrum’da bir araya geldi. Toplantıya Muğla AK Parti Milletvekili Mehmet Yavuz Demir ile birlikte, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen, BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan da katıldı.

Muğla Valisi Tavlı sektörün durumunun farkında olduklarını söyledi…

Muğla turizminin önemli bir gelir kalemini oluşturan Yeme içme ve Eğlence sektörünün sorunlarının farkında olduğunu ifade eden Muğla Valisi Orhan Tavlı; “Biraz daha sabır gerekiyor. Pandeminin hızlı bir şekilde artması nedeni ile Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Muğla’da da sıkı önlemler aldık ve almaya da devam ediyoruz. Aldığımız önlemlerin ve sıkı denetlemelerimizin sonuçlarını da almaya başladık. Kısa bir süre içinde ilimizin maviye döneceğini umuyoruz. Sektörün sorunlarının da farkındayız. İlimiz maviye döner dönmez gereğini yapacağız. Biraz daha sabır…” dedi.

Sektörün sorunlarını tek tek not aldı…

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir de sektör temsilcilerin sıkıntılarını tek tek not aldığını kaydederek “Özellikle sektördeki işletmelerin kredi kullanamadığı, bankaların ve vergi dairelerinin de işletmeler üzerindeki baskısını Ankara’da sayın bakanımıza ve konu ile ilgililere anlatacağım…” dedi.

Yeme içme ve Eğlence Sektörünün durumunu masaya yatırdık…

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirilen bu toplantının çok verimli geçtiğini kaydeden Bodrum Ticaret Odası Yeme içme ve Eğlence sektörü temsilcisi Atilla Serttaş “Sayın valimiz Orhan Tavlı ve Sayın milletvekilimiz Mehmet Yavuz Demir’e sektörün sorunlarını madde madde anlattık. İlgiyle dinlediler ve sektörün durumunun farkında olduklarını söylediler. Çözüme yönelik olarak gerekenleri yapacaklarının da söylediler. Yeme içme ve Eğlence sektörünün temsilcileri olarak sektörün Muğla’daki durumunu ve yaşadığımız zorlukları anlattık. Bu sektörden 160 bin kişi ekmek yemekte ve dolaylı olarak neredeyse Muğla’ nüfusunun üçte biri bu sektöre bağlı. Bizler devletin pandemi sürecinde verdiği desteklerden faydalanamadık, ruhsat karmaşası bir türlü çözülemiyor. Lokanta ruhsatı ile bar işletmeciliği yapılıyor. İstanbul’dan buralara gelip oteller ile anlaşmalar yapılıyor. Onlar kişi ve saat sınırlaması olmadan faaliyet gösteriyorlar. Bu haksız rekabettir. Bu böyle devam ederse büyük bir kaos olacak…” dedi.

Atilla Serttaş Yeme içme ve Eğlence sektörü eğer bu sezonu da kapalı geçirirlerse dayanamayacaklarını ve batacaklarını Muğla Valisi Orhan Tavlı ve AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir’e ilettiklerini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.