Bodrum Gündem

Müşterek Huzur ve Güven Uygulaması Dalaman’da gerçekleşti

Müşterek Huzur ve Güven Uygulaması Dalaman’da gerçekleşti
05.04.2021
0
A+
A-

Huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, suç ve suçlulukla etkin bir şekilde mücadele edilmesi, Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında denetimlerin gerçekleştirilmesi ve vatandaşların bilgilendirilmesi maksadıyla Muğla Valiliği Koordinatörlüğünde 02 Nisan 2021 günü Kolluk Birimlerinin (İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü) katılımıyla Müşterek Huzur ve Güven Uygulaması (Dalaman) icra edildi.

Bodrum Gündem Haber

Huzur ve Güven Uygulamasına İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünden 37 ekip ile 260 personel katıldı. 02 Nisan 2021 günü icra edilen Müşterek Huzur ve Güven Uygulamasında;

İlçeye giriş ve çıkış noktalarında Yol Kontrol ve Arama faaliyeti, Arama Kaydı bulunan şahısların yakalanmasına yönelik uygulama, Narkotik Suçlar ile Mücadele kapsamında uyuşturucu imal ve ticareti yaptığı değerlendirilen şahıslara yönelik uygulama, Narkotik Suçlarla Mücadele kapsamında Metruk Binaların kontrolleri, Kaçak İçki Satışı ve Kullanımı ile Mücadele kapsamında alkol satışı yapan yerler ile muhtemel depolama alanlarının kontrolleri, 21:00-24:00 saatleri arasında Sokağa Çıkma Kısıtlaması kapsamında kapalı bulunması gereken iş yerlerinin denetimleri, Kazaların asgari seviyeye indirilmesi maksadıyla özel araçlarda, toplu ulaşım araçlarında, motosikletlerde denetim ve kontroller, Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında Genelgeler doğrultusunda denetimler gerçekleştirildi.

Covid-19 Salgını ile Mücadele kapsamında yapılan denetimlerde; 79 Market, 59 İşyeri, 53 Lokanta/Restoran/Kafe/Pastane vb. Yerler, 21 Berber/Kuaför/Güzellik Merkezi, 17 Park/Bahçe/Mesire/Sahil, 45 Diğer Yerler, 16 Metruk Bina olmak üzere 290 İşletme/işyeri/açık alanda v.b. denetimler gerçekleştirildi. 1.742 kişinin HES Kodu sorgulandı. İzolasyona tabi 61 kişi ikametinde denetlendi. 253 kişi ikaz edildi.

Asayiş ve Trafik ekipleri tarafından 64’ü toplu ulaşım aracı, 5.029’u özel araç olmak üzere 5.093 aracın kontrolü gerçekleştirildi, kurallara uymadığı tespit edilen 68 şahıs hakkında 60.041 TL Trafik Cezası Karar Tutanağı tanzim edildi. 11 araç trafikten men edildi, 379 sürücüye bilgilendirme yapıldı.

Aranan şahıslara yönelik olarak yapılan uygulamalarda 4.704 şahsın sorgulaması gerçekleştirildi, yapılan arama ve sorgulamalar sonucunda 1’i adli suçlardan (Borcunu Ödeme Şartını İhlal-1) 4’ü askeri suçlardan olmak üzere toplam 5 aranan şahıs yakalandı. Kayıp olarak aranan 1 şahıs bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.