Bodrum Gündem

Belediye Binası ve Doğalgaz açıklaması

Belediye Binası ve Doğalgaz açıklaması

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, meclis toplantısında son günlerdeki doğalgaz ve Bodrum Belediye binasının taşınması ile ilgili açıklama yaptı.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’un nüfusu artık 500 bini aştı ve bu kalıcı nüfus olacak gibi görünüyor. Şimdi enerji krizleri ortada. Kış aylarında haftada 3-4 gün elektrik kesintileri oldu. Bu büyük bir enerji sorunu olduğunu ifade ederek açıklamasına başlayan Başkan Aras “Isınma elektrik ile sağlanıyor. Büyük tesisler, büyük işletmeler var. Kış turizmi diyoruz. Doğalgazın fosil yakıt olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama şu anda dünyanın her tarafında çağdaş tüm kentlerde enerji doğalgazla karşılanıyor. Güneş enerjisi, yenilenebilir enerji tabii gelecek. Ama enerjiyi çeşitlendirmenin zararı olacağını düşünmüyorum…” dedi.

Enerji Bakanlığı hepimizin bakanlığıdır

Başkan Aras açıklaması şu ifadeler ile devam etti; “Bölgenin doğalgaz dağıtıcısı şirketin Bodrum Belediyesine yazı yazdığını aktaran Aras, “Şirket 2 hafta önce bize bir yazı yazdı ve talep yazısı istedi. Bir kere burada bir başlangıç oldu. Ben zaten daha önce de bu görüşmeleri zaman zaman yapıyordum. En son sayın bakanımızın Konya’da yaptığı bir açılış sırasında Anadolu’da doğalgaz dağıtıcısı firma temsilcisi bakanımızdan bu bilgiyi aldı ve öyle verdi. Ben basına açıklayacağım deyince de ‘tamam açıkla’ dedi. Durum bu. Biz bunun üzerine bu açıklamayı yaptık. Osman başkanım da açıklama yapmış galiba bu aralar, haberi yok diye ama siyaseten ‘biz doğalgazı getirmiyoruz, istemiyoruz’ dese olmayacak. ‘Biz getiriyoruz’ dese tabi ki getirsin, buyursun. Sadece ‘kimsenin haberi yok’ diye bir açıklama yaptı sağ olsun. Onun dışında onların orada alacağı inisiyatifi ben almış oldum. Ben söyleyince iş sanki bana mal olacakmış gibi. Ben sen önemli değil, burada doğalgaz boru hattını tabi ki ben döşemeyeceğim. Tabi ki Enerji Bakanlığımız yapacak. Enerji Bakanlığı hepimizin bakanlığıdır. Bir iş yapacaksa tüm halka hizmet eder, CHP’li, AK Partili, İYİ Partili diye ayırmaz. Biz öyle bakıyoruz. Ama eğer ilçede başkanımız, ‘eyvah ben yapacaktım bu işi Ahmet başkanım bu rolü kaptı’ diyorsa ona bir şey diyemeyeceğim. Onu ben yapmıyorum, yapılmasına da karşı değilim. Bakanımız ‘BOTAŞ’a çalışmaların başlaması için talimat veriyorum’ demiş…” dedi.

Belediyenin taşınması söz konusu değil

Belediyenin taşınması konusu ile ilgili de açıklamada bulunan Başkan Aras, “Belediyenin taşınması söz konusu değil. Biz orada belediye taşınacak demedik. Şu anda Bodrum Belediyesinde 2 bin 130 civarında personel çalışıyor. Belediyenin ofisleri inanın hınca hınç dolu. Bu salgın durumunda bizim yeni alanlara ihtiyacımız var. Bunun için bir ek hizmet binasından bahsettik. Bu bina da Ticaret Odası yanındaki 4 dönümlük yere yapılacak. Sadece bu. Oradaki başkanlık makamı ve belediyenin temel var oluşu devam edecek. Yani orayı alıp da başka yere taşımak niyetinde değiliz. Bu konu anlaşıldı sanıyorum. Belediye binası orada devam edecek…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.