Bodrum Gündem

Bodrum Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Psikomedya eTwinning Projesi

Bodrum Anadolu Lisesi okul psikolojik danışmanı Emine Savaşcı koordinatörlüğünde,  9. Sınıf öğrencileriyle birlikte  ‘’Psikolojik Sağlamlık’’ konulu etwinning projesinde 4 ay boyunca birçok etkinlik gerçekleştirildi.

Bodrum Gündem Haber

Öğrencilerin 21. Yüzyıl becerilerini geliştirmek, web2.0 araçlarının kullanımını artırmak, güvenli internet kullanımı hakkında bilinçlendirmek, psikolojik sağlamlık hakkında bilgi ve destek vermek, ekip çalışmasının önemini göstermek ve sorumluluk bilinci kazandırmak amacıyla yapılan çalışmaya 90öğrenci katıldı.

Proje ile ilgili bilgi veren Bodrum Anadolu Lisesi okul psikolojik danışmanı Emine Savaşcı, Muğla, Afyon, Konya, Denizli, Bilecik, Ağrı, Constanta (Romanya), Kutaisi (Gürcistan) şehirlerindeki okullardan 9 öğretmen ve 90 öğrencinin katıldığını belirtti. Savaşcı sözlerine şöyle devam etti “Bu projede öğrencilerle öğretmenlerinin rehberliğinde Psikolojik Sağlamlık Sözlüğü, Psikomedya 2021 Takvimi, Karma Takımlarla Tematik Çalışmalar, Güvenli İnternet Paneli,  Hikaye Yazma Etkinliği gibi birçok ortak ve etkileşimli çalışma yapıldı. Bunlar dışında psikolojik sağlamlıkla ilgili birçok afiş, röportaj, online oyun vb. içeriği çeşitli web 2.0 araçlarla üretildi. Psikolojik Sağlamlık hakkında farkındalık kazandırmak amacıyla 3 klinik psikolog olan Muğla’dan Elif Su Yiğit, Denizli’den Arzu Akman, Konya’dan Mence Nur Mutlu ile projemiz için bir eTwinner seminerler düzenlendi. Ayrıca bu proje, “Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim Sempozyumunda (UPUES 2021) sunulmak üzere hakem heyetince uygun görülmüş, sempozyuma kabul edildi. ’’ dedi.

2005 yılında Avrupa Komisyonunun eöğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan eTwinning, 2014 yılından bu yana AB Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor program olan Erasmus + ‘a, sıkı bir şekilde entegre edilmiştir.

eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) kullanımıyla okullar için destek, araç ve hizmetler sağlayarak Avrupa’daki okullar arası işbirliğini teşvik eder. Ayrıca; eTwinning, eğitimciler için sürekli çevrimiçi Mesleki Gelişim için ücretsiz fırsatlar da sunmaktadır.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.