Bodrum Gündem

Müşterek Huzur ve Güven Uygulaması Datça’da gerçekleşti

Müşterek Huzur ve Güven Uygulaması Datça’da gerçekleşti
09.04.2021
0
A+
A-

Mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, suç ve suçlulukla etkin bir şekilde mücadele edilmesi, Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında denetimlerin gerçekleştirilmesi ve vatandaşların bilgilendirilmesi maksadıyla Muğla Valiliği Koordinatörlüğünde 08 Nisan 2021 günü Kolluk Birimlerinin (İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı) katılımıyla Müşterek Huzur ve Güven Uygulaması Datça’da icra edildi.

Bodrum Gündem Haber

Huzur ve Güven Uygulamasına İl Jandarma Komutanlığı İl Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığından 11 ekip ile 110 personel katıldı.

Nisan 2021 günü icra edilen Müşterek Huzur ve Güven Uygulamasında; İlçeye giriş ve çıkış noktalarında Yol Kontrol ve Arama faaliyeti, Datça ilçesinde bulunan Balıkçı Barınakları/ Yat Limanları/ Marinalardaki tekne/yatlarda müşterek arama ve kontrol faaliyeti, Arama Kaydı bulunan şahısların yakalanmasına yönelik uygulama, Narkotik Suçlar ile Mücadele kapsamında uyuşturucu imal ve ticareti yaptığı değerlendirilen şahıslara yönelik uygulama, Narkotik Suçlarla Mücadele kapsamında Metruk Binaların kontrolleri, Kaçak İçki Satışı ve Kullanımı ile Mücadele kapsamında alkol satışı yapan yerler ile muhtemel depolama alanlarının kontrolleri, 21:00-24:00 saatleri arasında Sokağa Çıkma Kısıtlaması kapsamında kapalı bulunması gereken iş yerlerinin denetimleri, Limanlarda ve denizde bulunan tekne/yatlarda suç ve suçlulukla mücadele kapsamında denetim ve kontroller, Kazaların asgari seviyeye indirilmesi maksadıyla özel araçlarda, toplu ulaşım araçlarında, motosikletlerde denetim ve kontroller, Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında Genelgeler doğrultusunda denetimler gerçekleştirildi.

Covid-19 Salgını ile Mücadele kapsamında yapılan denetimlerde; 23 Market, 30 İşyeri, 20 Lokanta/Restoran/Kafe/Pastane vb. Yerler, 12 Berber/Kuaför/Güzellik Merkezi, 15 Park/Bahçe/Mesire/Sahil, 15 Konaklama Tesisi, 19 Diğer Yerler, 3 Metruk Bina olmak üzere 137 İşletme/işyeri/açık alanda v.b. denetimler gerçekleştirildi. 1.220 kişinin HES Kodu sorgulandı, izolasyona tabi 25 kişi ikametinde denetlendi, 650 kişi ikaz edildi, 2 şahsa 6.928 TL İdari Yaptırım uygulandı.

Asayiş ve Trafik ekipleri 988 aracın kontrolü gerçekleştirildi, kurallara uymadığı tespit edilen 20 şahıs hakkında 10.320 TL Trafik Cezası Karar Tutanağı tanzim edildi, 2 araç trafikten men edildi.

Aranan şahıslara yönelik olarak yapılan uygulamalarda 1.556 şahsın sorgulaması gerçekleştirildi, yapılan arama ve sorgulamalar sonucunda 1’i adli suçlardan (Hayvan Hırsızlığı-1) 2’si askeri suçlardan olmak üzere toplam 3 aranan şahıs yakalandı.

Kolluk birimleri tarafından vatandaşların huzur ve güven ortamı içerisinde gündelik hayatlarının devamına yönelik uygulamalara kararlılıkla devam edilmekte.

ETİKETLER: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.