Bodrum Gündem

Bodrum’un kesin korunacak hassas alanları belli oldu

Bodrum’un kesin korunacak hassas alanları belli oldu

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109. Maddesi gereğince Bodrum’da ki bazı yerler kesin korunacak hassas alan ilan edildi.

Bodrum Gündem Haber

10 Nisan 2021 Cumartesi günkü Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren karara göre Bodrum’da ki 9 bölge kesin korunacak hassas alan ilan edildi.

Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Bodrum’un Göl Mahallesi kıyı kesimi, Gündoğan, Türkbükü, Eskiçeşme, Bitez, Ortakent, Karakaya, Dereköy ve Geriş mahalleleri kıyısında bulunan alanlar, adalar ve çevresi Doğal Sit Alanının Koruma Statülerinin yeniden değerlendirilmesi sonucunda “kesin korunacak hassas alan” olarak tescili yapıldı ve ilanına karar verildi.

Belirtilen bu alanların başında Adaboğazı bölgesi, Gölköy Sulak Alanı, Kesire Burnu gibi bölgelerin yanı sıra Yarımada’nın çevresindeki Apostol Adası, İkiz Adalar, Çelebi Adası, Çatalada gibi adalar yer alıyor. İlçede doğal güzellikleri ile bilinen bu alanların kesin korunacak hassas alan ilan edilmesi olumlu bir gelişme olarak karşılandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.